top banner

Incasari mai mari din TVA mai mic

03 Iulie 2015 | Autor: Conso

Incasarile din TVA in iunie, prima luna de aplicare a cotei reduse de 9% la alimente, bauturi nealcoolice si servicii de alimentatie publica, sunt peste cele din mai cand cota la alimente era de 24%. Potrivit datelor Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), incasarile din TVA au fost, in primul semestru, de 29,2 miliarde de lei.
Suma este cu 4,5 miliarde de lei ( 18,3%) mai mare decat incasarile din perioada similara a anului 2014.
In primele cinci luni, incasarile din TVA au fost de 24,1 miliarde de lei, ceea ce inseamna ca, in iunie, au intrat in buget din taxa pe valoare adaugata 5,1 miliarde de lei, fata de 4,4 miliarde de lei in luna mai.
Pe total, ANAF a incasat, in primul semestru al acestui an, venituri de 96,07 miliarde de lei, in crestere cu 4,8% fata de programul bugetat si cu 8,82% mai mult decat in perioada similara a anului 2014.
Astfel, in primul semestru din 2015, ANAF a colectat cu 4,37 miliarde de lei peste programul de incasari prevazut in legea bugetara si cu 7,78 miliarde lei mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Urmarind structura pe bugete, in primul semestru al anului, la bugetul de stat s-au incasat 67,3 miliarde de lei, cu 7,98 miliarde de lei (13,5 %) mai mult fata de aceeasi perioada din 2014 si cu 6,5% peste programul de incasari.
Din impozitul pe profit s-au incasat  6,82 miliarde de lei, cu 740,24 milioane de lei ( 12,2%) mai mult decat in 2014 si cu 7,65% mai mult decat suma programata.
Incasarile din impozitul pe venit au fost de 12,9 miliarde de lei, cu 1,6 miliarde de lei ( 14,2%) mai mult decat in 2014 si cu 4% peste nivelul estimat.
In domeniul accizelor (inclusiv taxa pe viciu), fata de incasarile din perioada analizata a anului precedent, incasarile au fost mai mari cu 9,3%, ajungand, in primele sase luni din acest an, la 12,04 milioane de lei, cu 0,1% peste sumele programate.
Incasarile la capitolul „rest venituri” au fost mai mari cu 175,41 milioane de lei (3%) fata de cele din aceeasi perioada a anului 2014, si s-au situat la 6,11 miliarde de lei, cu 8,1% peste program.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Doua banci de investitii americane privesc cu pesimism evolutia activelor romanesti

Doua banci de investitii americane privesc cu pesimism evolutia activelor romanesti

Doua rapoarte ale unor mari banci de investitii din SUA, JP Morgan si Citigroup, recomanda recent reducerea detinerilor in titluri de stat romanesti, respectiv in actiunile Hidroelectrica. De ce se intampla asta?

18 Ian 2024 | Banii si economia
Va mai include programul Fidelis oferte pentru donatorii de sange?

Va mai include programul Fidelis oferte pentru donatorii de sange?

Cum centrele de transfuzie sunt luate cu asalt de donatori in aceste zile iar donatorii-investitori  au fost mai bine mobilati financiar decat media, utilitatea campaniei Ministerului Finantelor in 2024 devine discutabila.

16 Ian 2024 | Banii si economia
Urmeaza un an al scaderii dobanzilor la credite?

Urmeaza un an al scaderii dobanzilor la credite?

Dupa temperarea inflatiei pe plan local si anuntul mai multor transe de taiere a dobanzilor in SUA pentru 2024, debitorii din Romania pot spera la o relaxare monetara pe parcursul anului si rate mai mici la credite.

05 Ian 2024 | Banii si economia
Cat de bine educati financiar-digital suntem?

Cat de bine educati financiar-digital suntem?

Educatia financiara digitala a fost una dintre temele unui sondaj OECD/INFE privind alfabetizarea financiara publicat in acest an si la care a participat si Romania, iar rezultatele sunt interesante.

20 Dec 2023 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul