top banner

Guvernul obliga ASF si ANCOM sa finanteze sanatatea cu 80% din excedentul anual.

05 Martie 2015 | Autor: Conso

Fondul asigurarilor de sanatate va fi finantat si cu echivalentul a 80% din excedentul anual al Autoritatii de Supraveghere Financiara si al Autoritatii pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, pentru acest an baza de calcul incluzand si excedentul ramas neutilizat din anii anteriori.
Sumele astfel colectate vor trebui virate intr-un cont distinct de venituri al bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, in termen de 20 de zile calendaristice de la data depunerii situatiilor financiare anuale. "In anul 2015, aceste sume se cuprind in bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate cu ocazia primei rectificari bugetare", se arata intr-o Ordonanta de Urgenta aprobata de Guvern.
Banii astfel colectati vor fi folositi pentru asigurarea sumelor necesare accesului asiguratilor la medicamente cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu, in cadrul programelor nationale de sanatate, precum si pentru unele servicii medicale.
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a fost infiintata prin preluarea atributiilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a fost formata prin comasarea Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei si cu Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei.
In iunie 2013, Guvernul a decis ca ASF va trebui sa vireze la buget 80% din excedentul bugetului de venituri si cheltuieli inregistrat la sfarsitul anului, pana la termenul stabilit pentru depunerea situatiilor financiare anuale.
Legea initiala permitea ASF sa reporteze intregul excedent ca sursa de finantare in anul urmator.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Doua banci de investitii americane privesc cu pesimism evolutia activelor romanesti

Doua banci de investitii americane privesc cu pesimism evolutia activelor romanesti

Doua rapoarte ale unor mari banci de investitii din SUA, JP Morgan si Citigroup, recomanda recent reducerea detinerilor in titluri de stat romanesti, respectiv in actiunile Hidroelectrica. De ce se intampla asta?

18 Ian 2024 | Banii si economia
Va mai include programul Fidelis oferte pentru donatorii de sange?

Va mai include programul Fidelis oferte pentru donatorii de sange?

Cum centrele de transfuzie sunt luate cu asalt de donatori in aceste zile iar donatorii-investitori  au fost mai bine mobilati financiar decat media, utilitatea campaniei Ministerului Finantelor in 2024 devine discutabila.

16 Ian 2024 | Banii si economia
Urmeaza un an al scaderii dobanzilor la credite?

Urmeaza un an al scaderii dobanzilor la credite?

Dupa temperarea inflatiei pe plan local si anuntul mai multor transe de taiere a dobanzilor in SUA pentru 2024, debitorii din Romania pot spera la o relaxare monetara pe parcursul anului si rate mai mici la credite.

05 Ian 2024 | Banii si economia
Cat de bine educati financiar-digital suntem?

Cat de bine educati financiar-digital suntem?

Educatia financiara digitala a fost una dintre temele unui sondaj OECD/INFE privind alfabetizarea financiara publicat in acest an si la care a participat si Romania, iar rezultatele sunt interesante.

20 Dec 2023 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul