Grecii au votat in favoarea reformelor

Europa a respirat usurata cand rezultatele votului de duminica au indicat partidul de dreapta ca fiind alesul grecilor pentru guvernare.


Aceasta optiune se traduce prin disponibilitatea grecilor de a accepta reformele impuse de puterile zonei euro astfel incat tara lor sa poata pastra moneda unica si sa isi revina dupa starea economica apropiata de faliment in care ajunsese.

Procentul din voturi cu care partidul de dreapta, Noua Democratie,  a castigat este de aproape 30% in timp ce partidul de extrema stanga, Syriza, a cumulat 27% din voturi iar partidul socialist, Pasok, peste 12% din optiunile electoratului.

Rezultatul vine dupa o perioada de mai multe luni de incertitudine, caracterizat de caderi de guvern si manifestari violente din partea populatiei, care a respins masurile de austeritate impuse de conditiile imprumuturilor obtinute de Grecia de la institutiile internationale.  

Marile puteri europene au salutat deja rezultatele din Grecia si si-au aratat deja disponibilitatea de a asista tara in implementarea reformelor necesare.

Totodata, bursele europene au deschis sedinta pe crestere, cu cresteri ale principalilor indici cuprinse intre 1% si 2%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

SONDAJ CONSO

Parerea ta conteaza!


Samsung Galaxy Tab

Dorim sa stim parerea ta despre serviciile oferite de Conso.

Participa la un scurt sondaj si vei fi automat inscris intr-o tragere la sorti.
Marele premiu: o tableta Samsung Galaxy Tab S5e.

Particip la sondaj Detalii sondaj

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Cateva reguli simple de educatie financiara
Cateva reguli simple de educatie financiara

Lipsa educatiei financiare este cauza unor decizii gresite in ceea ce priveste strategia de creditare, modul cum ne cheltuim banii, felul in care investim sau ne pastram economiile.

27 Mai 2020 | Banii si economia

BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019
BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019

BNR a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 2,5%, pe fondul intensificarii presiunilor inflationiste. Inflatia va continua sa se mentina deasupra intervalului tinta in acest an.

5 Iulie 2019 | Banii si economia

Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?
Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?

Calatoria cu avionul, desi de preferat pentru distante lungi, poate fi si sursa de nemultumiri, fie ca este vorba de intarzieri semnificative, de anularea zborului sau de refuzul de a fi imbarcat. Insa foarte putini dintre cei afectati de aceste situatii stiu ca au dreptul la despagubiri, uneori consistente, pentru neajunsurile pricinuite.

22 Aprilie 2019 | Banii si economia

Disputa pe ROBOR: cum este afectat indicele?
Disputa pe ROBOR: cum este afectat indicele?

Deteriorarea unor indicatori economici care afecteaza direct populatia, cum sunt cursul de schimb si indicele ROBOR, a incins spiritele intre economisti si politicieni. In timp ce primii spun ca aceste evolutii sunt consecintele unor politici iresponsabile, cei din urma acuza in principal BNR ca nu intervine pentru a stabiliza situatia.

18 Februarie 2019 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus