Grecia este mai aproape de noua transa de imprumut

Reprezentantii Comisiei Europene au declarat ca Grecia a facut progrese in limitarea cresterii datoriei publice, urmand sa revina saptamana viitoare la Atena pentru o noua evaluare.


Intre timp, guvernul elen trebuie sa adopte noi masuri de austeritate, pentru a putea primi noua transa de 8 miliarde de euro de la FMI si Comisia Europeana. Banii sunt necesari pentru ca guvernul sa-si poata achita obligatiile, inclus plata pensiilor si a salariilor din sectorul public, informeaza BBC.

Incertitudinea legata de eliberarea transei de imprumut catre Grecia a indus tensiuni pe pietele financiare internationale, care s-au manifestat prin deprecierea monedei unice si prin pierderi pe bursele europene. Romania a fost afectata indirect, prin cresterea cursului de schimb si scaderea actiunilor listate la BVB.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro
Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro

Ultima licitatie organizata la sfarsitul saptamanii trecute pentru titluri de stat in euro a fost suprasubscrisa de banci la un randament mediu negativ de -0,04%. De ce ar accepta bancile mai putini bani decat au plasat?

30 August 2021 | Banii si economia

Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori
Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori

Preturile la energia electrica si gazele naturale au explodat, daca ne raportam la nivelurile la care se faceau tranzactiile la inceputul anului, iar intrarea in lunile de iarna va genera valori record in facturile consumatorilor.

10 August 2021 | Banii si economia

Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus