Grecia este mai aproape de noua transa de imprumut

Reprezentantii Comisiei Europene au declarat ca Grecia a facut progrese in limitarea cresterii datoriei publice, urmand sa revina saptamana viitoare la Atena pentru o noua evaluare.


Intre timp, guvernul elen trebuie sa adopte noi masuri de austeritate, pentru a putea primi noua transa de 8 miliarde de euro de la FMI si Comisia Europeana. Banii sunt necesari pentru ca guvernul sa-si poata achita obligatiile, inclus plata pensiilor si a salariilor din sectorul public, informeaza BBC.

Incertitudinea legata de eliberarea transei de imprumut catre Grecia a indus tensiuni pe pietele financiare internationale, care s-au manifestat prin deprecierea monedei unice si prin pierderi pe bursele europene. Romania a fost afectata indirect, prin cresterea cursului de schimb si scaderea actiunilor listate la BVB.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus