Francezii bogati vor plati o taxa speciala pentru reducerea deficitului tarii

Guvernul francez a decis sa taxeze veniturile anuale de peste 50.000 euro cu un plus de 3%. Taxa vine ca raspuns la solicitarile catorva dintre cei mai bogati oameni ai tarii, informeaza BBC.

Noua taxa face parte din pachetul de masuri pus la punct de guvernul francez in incercarea de a reduce deficitul tarii cu aproximativ 12 milioane euro pe parcursul a 2 ani.

Taxa va fi mentinuta pana cand deficitul bugetar va reveni sub nivelul de 3% din PIB, conform regulilor UE, lucru asteptat sa se intample in 2013, potrivit primului Francois Fillon.


In acest sens, Franta si-a propus sa scada deficitul bugetar la 5,7% in acest an, la 4,6% in 2012, respectiv la 3% in 2013.

"Aceste masuri riguroase vor permite Frantei sa ramana relaxata. Tara noastra trebuie sa ramana dedicata angajamentului privind deficitul bugetar. Acest lucru este in interesul intregii populatii franceze”, a precizat premierul Francois Fillon, citat de BBC.

Romania nu a adoptat pana in prezent nicio astfel de masura, in conditiile in care cota unica de 16% este unul din pilonii de baza ai programului de guvernare al ultimilor ani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza
Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza

Cresterea preturilor in ultimele 12 luni a depasit 6% in vreme ce dobanzile la depozite par batute in cuie, iar titlurile de stat la un an ofera in prezent o pierdere de 2,8% in termeni reali, cu tendinte de crestere in lunile viitoare.

13 Octombrie 2021 | Banii si economia

Ce efecte va avea majorarea dobanzii de politica monetara a BNR?
Ce efecte va avea majorarea dobanzii de politica monetara a BNR?

Cu o inflatie ce ameninta sa sara de 7% la finalul acestui an (exista o banca importanta din Romania ce prognozeaza o inflatie de 7,3% in decembrie), Banca Nationala a decis pe 5 octombrie sa urce dobanda de politica monetara de la 1,25% (minimul istoric) la 1,5%.

7 Octombrie 2021 | Banii si economia

Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze
Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze

Asteptata explozie a preturilor in perioada de iarna lasa autoritatile in fata mai multor optiuni-protejarea consumatorului vulnerabil, plafonarea preturilor sau impozitarea profiturilor exceptionale.

17 Septembrie 2021 | Banii si economia

Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro
Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro

Ultima licitatie organizata la sfarsitul saptamanii trecute pentru titluri de stat in euro a fost suprasubscrisa de banci la un randament mediu negativ de -0,04%. De ce ar accepta bancile mai putini bani decat au plasat?

30 August 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus