Francezii bogati vor plati o taxa speciala pentru reducerea deficitului tarii

Guvernul francez a decis sa taxeze veniturile anuale de peste 50.000 euro cu un plus de 3%. Taxa vine ca raspuns la solicitarile catorva dintre cei mai bogati oameni ai tarii, informeaza BBC.

Noua taxa face parte din pachetul de masuri pus la punct de guvernul francez in incercarea de a reduce deficitul tarii cu aproximativ 12 milioane euro pe parcursul a 2 ani.

Taxa va fi mentinuta pana cand deficitul bugetar va reveni sub nivelul de 3% din PIB, conform regulilor UE, lucru asteptat sa se intample in 2013, potrivit primului Francois Fillon.


In acest sens, Franta si-a propus sa scada deficitul bugetar la 5,7% in acest an, la 4,6% in 2012, respectiv la 3% in 2013.

"Aceste masuri riguroase vor permite Frantei sa ramana relaxata. Tara noastra trebuie sa ramana dedicata angajamentului privind deficitul bugetar. Acest lucru este in interesul intregii populatii franceze”, a precizat premierul Francois Fillon, citat de BBC.

Romania nu a adoptat pana in prezent nicio astfel de masura, in conditiile in care cota unica de 16% este unul din pilonii de baza ai programului de guvernare al ultimilor ani.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus