FMI: Supraveghetorii bancari trebuie sa fie vigilenti in aceasta perioada

Unul din principalele riscuri care se arata pentru bancile din Romania vine dinspre zona euro. In consecinta, oficialii FMI recomanda vigilenta supravegherii la nivel local.

“Riscurile in sistemul bancar, ce rezida din dificultatile altor zone din Europa, impun o vigilenta puternica in activitatea de supraveghere. Focusul trebuie concentrat pe monitorizarea si realizarea de planuri de urgenta, inclusiv proceduri pentru utilizatea noilor puteri , in vederea protejarii impotriva unei eventuale contagiuni”, a precizat David Lipton, directorul general adjunct al FMI.


Oficialii FMI au finalizat a treia misiune de evaluare din cadrul acordului stand-by semnat in martie 2011.
Acestia au salutat masurile luate de autoritati, dar au precizat ca, in ciuda scaderii inflatiei, politica monetara ar trebui sa ramana in zona precautiei in conditiile incertitudinilor actuale.

In urma evaluarii, FMI a deblocat o noua transa de 507 milioane euro, ce poate fi trasa in cazul in care Romania va avea nevoie de lichiditati. In total, linia de credit disponibila din partea FMI se ridica la aproximativ 1,5 miliarde euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


De la bula lalelelor la bula bitcoin
De la bula lalelelor la bula bitcoin

Isi imagineaza cineva ca tot cashul ce umbla hai-hui prin lume se va buluci in final pe cryptomonede iar bancile centrale se vor multumi sa bata din buze?

16 Noiembrie 2020 | Banii si economia

Cateva reguli simple de educatie financiara
Cateva reguli simple de educatie financiara

Lipsa educatiei financiare este cauza unor decizii gresite in ceea ce priveste strategia de creditare, modul cum ne cheltuim banii, felul in care investim sau ne pastram economiile.

27 Mai 2020 | Banii si economia

BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019
BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019

BNR a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 2,5%, pe fondul intensificarii presiunilor inflationiste. Inflatia va continua sa se mentina deasupra intervalului tinta in acest an.

5 Iulie 2019 | Banii si economia

Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?
Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?

Calatoria cu avionul, desi de preferat pentru distante lungi, poate fi si sursa de nemultumiri, fie ca este vorba de intarzieri semnificative, de anularea zborului sau de refuzul de a fi imbarcat. Insa foarte putini dintre cei afectati de aceste situatii stiu ca au dreptul la despagubiri, uneori consistente, pentru neajunsurile pricinuite.

22 Aprilie 2019 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus