FMI elibereaza inca 500 milioane euro pentru Romania

FMI a decis eliberarea unei noi transe de 495 milioane euro pentru Romania, dupa ce a incheiat cu succes cea de-a doua evaluare de performanta economica.


Acordul cu FMI este unul de tip preventiv, in cadrul caruia autoritatile nu intentioneaza sa traga sume, decat in situatii de urgenta. In prezent, statul roman are la dispozitie aproape 1 miliard de euro.

”Implementarea politicilor a ramas ferma si toti indicatorii de performanta au fost atinsi. Angajamentul autoritatilor de a continua reformele a ajutat la restaurarea increderii si a stabilitatii economice”, afirma David Lipton, First Deputy Managing Director al FMI.

Lipton considera ca atingerea tintei de deficit bugetar pe 2012 este o provocare, fiind necesare masuri suplimentare pentru a asigura sustenabilitatea financiara a sectorului medical. De asemenea, se impun progrese rapide pentru a imbunatatii capacitatea de absorbtie a fondurilor europene. In plus, reprezentantul FMI sustine necesitatea unor reforme profunde la nivelul intreprinderilor de stat.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus