FMI elibereaza inca 500 milioane euro pentru Romania

FMI a decis eliberarea unei noi transe de 495 milioane euro pentru Romania, dupa ce a incheiat cu succes cea de-a doua evaluare de performanta economica.


Acordul cu FMI este unul de tip preventiv, in cadrul caruia autoritatile nu intentioneaza sa traga sume, decat in situatii de urgenta. In prezent, statul roman are la dispozitie aproape 1 miliard de euro.

”Implementarea politicilor a ramas ferma si toti indicatorii de performanta au fost atinsi. Angajamentul autoritatilor de a continua reformele a ajutat la restaurarea increderii si a stabilitatii economice”, afirma David Lipton, First Deputy Managing Director al FMI.

Lipton considera ca atingerea tintei de deficit bugetar pe 2012 este o provocare, fiind necesare masuri suplimentare pentru a asigura sustenabilitatea financiara a sectorului medical. De asemenea, se impun progrese rapide pentru a imbunatatii capacitatea de absorbtie a fondurilor europene. In plus, reprezentantul FMI sustine necesitatea unor reforme profunde la nivelul intreprinderilor de stat.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


In ciuda plafonarii, preturile la energie bat record dupa record
In ciuda plafonarii, preturile la energie bat record dupa record

Legea care plafoneaza in sezonul rece preturile la consumator pare sa fi dat un impuls suplimentar cotatiilor din energie, preturile pentru ziua urmatoare batand noi si noi recorduri.

25 Noiembrie 2021 | Banii si economia

Cu cat vor majora inflatia noile facturi la gaze si electricitate
Cu cat vor majora inflatia noile facturi la gaze si electricitate

Preconizatele cresteri de preturi la utilitati vor avea un cuvant greu de spus in ceea ce priveste valorile inflatiei din lunile mai reci ale anului iar preturile la gaze vor reprezenta un adevarat factor de presiune.

20 Octombrie 2021 | Banii si economia

Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza
Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza

Cresterea preturilor in ultimele 12 luni a depasit 6% in vreme ce dobanzile la depozite par batute in cuie, iar titlurile de stat la un an ofera in prezent o pierdere de 2,8% in termeni reali, cu tendinte de crestere in lunile viitoare.

13 Octombrie 2021 | Banii si economia

Ce efecte va avea majorarea dobanzii de politica monetara a BNR?
Ce efecte va avea majorarea dobanzii de politica monetara a BNR?

Cu o inflatie ce ameninta sa sara de 7% la finalul acestui an (exista o banca importanta din Romania ce prognozeaza o inflatie de 7,3% in decembrie), Banca Nationala a decis pe 5 octombrie sa urce dobanda de politica monetara de la 1,25% (minimul istoric) la 1,5%.

7 Octombrie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus