Finantarea deficitului, si nu sistemul bancar, este principala ingrijorare in 2012

Economia Romaniei se va confrunta in 2012 cu o provocare in obtinerea de finantare externa, in principal pentru acoperirea deficitului bugetar si al contului curent, considera analistii UniCredit.


In cazul sistemului bancar, situatia este mai putin ingrijoratoare, in conditiile in care riscurile sunt considerate gestionabile iar rezervele valutare la BNR suficiente.

Estimarea pentru cresterea economica in 2012 a fost insa redusa la 1,4%, in conditiile unui efect de baza negativ din zona agriculturii, o cerere mai mica la export si un imbold fiscal mai slab.

“Daca zona euro evita intrarea in recesiune in 2012 – acesta fiind insa scenariul nostru de baza – industria ar inregistra o crestere in a doua jumatate a anului 2012 si in 2013”, au precizat analistii UniCredit.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze
Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze

Asteptata explozie a preturilor in perioada de iarna lasa autoritatile in fata mai multor optiuni-protejarea consumatorului vulnerabil, plafonarea preturilor sau impozitarea profiturilor exceptionale.

17 Septembrie 2021 | Banii si economia

Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro
Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro

Ultima licitatie organizata la sfarsitul saptamanii trecute pentru titluri de stat in euro a fost suprasubscrisa de banci la un randament mediu negativ de -0,04%. De ce ar accepta bancile mai putini bani decat au plasat?

30 August 2021 | Banii si economia

Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori
Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori

Preturile la energia electrica si gazele naturale au explodat, daca ne raportam la nivelurile la care se faceau tranzactiile la inceputul anului, iar intrarea in lunile de iarna va genera valori record in facturile consumatorilor.

10 August 2021 | Banii si economia

Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus