Federal Reserve lanseaza un nou pachet de stimulare a economiei

Federal Reserve a anuntat noi masuri care urmaresc mentinerea la niveluri scazute a dobanzilor in dolari pe termen lung, cu scopul de a stimula cresterea economica.


Banca centrala a Statelor Unite va vinde titluri de stat care devin scadente in mai putin de 3 ani si va cumpara in schimb titluri care au scadenta peste cel putin 6 ani. Valoarea operatiunilor se ridica la 400 miliarde dolari.

Un raport BNP Paribas arata ca masura nu introduce noi bani in economie, iar dobanzile pe termen lung se situau si asa la valori scazute. Ei considera ca decizia nu va stimula investitiile.

Acestea sunt evitate de companiile americane nu pentru ca imprumuturile sunt prea scumpe, ci deoarece nu au incredere in revenirea economiei. In plus, majoritatea corporatiilor detin lichiditati foarte mari, cu care nu fac nimic, din lipsa unor stimulente economice.

Decizia a dezamagit si investitorii la bursa, efectul fiind continuarea scaderilor pe bursele internationale. Indicele Dow-Jones a inchis miercuri sedinta in scadere cu 2,5%, iar joi, pietele europene au deschis in scadere.

La Londra, indicele FTSE scadea cu 3%, iar la Frankfurt, indicele DAX inregistra o pierdere similara. Bursa de la Bucuresti a urmat aceeasi tendinta, indicele BET coborand cu 2%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus