top banner

Federal Reserve lanseaza un nou pachet de stimulare a economiei

22 Septembrie 2011 | Autor: Conso

Federal Reserve a anuntat noi masuri care urmaresc mentinerea la niveluri scazute a dobanzilor in dolari pe termen lung, cu scopul de a stimula cresterea economica.
Banca centrala a Statelor Unite va vinde titluri de stat care devin scadente in mai putin de 3 ani si va cumpara in schimb titluri care au scadenta peste cel putin 6 ani. Valoarea operatiunilor se ridica la 400 miliarde dolari.
Un raport BNP Paribas arata ca masura nu introduce noi bani in economie, iar dobanzile pe termen lung se situau si asa la valori scazute. Ei considera ca decizia nu va stimula investitiile.
Acestea sunt evitate de companiile americane nu pentru ca imprumuturile sunt prea scumpe, ci deoarece nu au incredere in revenirea economiei. In plus, majoritatea corporatiilor detin lichiditati foarte mari, cu care nu fac nimic, din lipsa unor stimulente economice.
Decizia a dezamagit si investitorii la bursa, efectul fiind continuarea scaderilor pe bursele internationale. Indicele Dow-Jones a inchis miercuri sedinta in scadere cu 2,5%, iar joi, pietele europene au deschis in scadere.
La Londra, indicele FTSE scadea cu 3%, iar la Frankfurt, indicele DAX inregistra o pierdere similara. Bursa de la Bucuresti a urmat aceeasi tendinta, indicele BET coborand cu 2%.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Urmeaza un nou puseu inflationist? Atentie la dobanzi!

Urmeaza un nou puseu inflationist? Atentie la dobanzi!

Scoaterea majoritatii firmelor medii de sub plafonul de pret la energia electrica poate determina noi scumpiri in economie, pe masura cresterii costurilor de productie, iar majorarea inflatiei se poate reflecta in dobanzi mai mari la credite si depozite.

28 Sep 2022 | Banii si economia
Inflatia revine pe crestere in august, scaderea dobanzilor se poate amana

Inflatia revine pe crestere in august, scaderea dobanzilor se poate amana

Dupa un mic pas inapoi in iulie, inflatia a continuat sa creasca in august spre dezamagirea debitorilor si bucuria celor cu economii ce pot fi plasate in depozite sau titluri de stat.

12 Sep 2022 | Banii si economia
Euro cade rapus în lupta BNR cu inflatia. Pana cand?

Euro cade rapus în lupta BNR cu inflatia. Pana cand?

Leul a ajuns campion regional fata de euro, in ciuda celei mai mici dobanzi de politica monetara si a unor rezerve valutare ale Romaniei sub medie. Aprecierea din ultima perioada a fost insa urmata de o depreciere brusca in ultima sedinta valutara. Incotro se indreapta cursul de schimb?

08 Sep 2022 | Banii si economia
Leul a incremenit in proiect. Pana cand?

Leul a incremenit in proiect. Pana cand?

In ciuda turbulentelor din pietele externe si fluctuatiilor dintre cerere si oferta in cea interna, cursul euro-leu a ramas aproape neclintit in ultimele 12 luni, spre deosebire de celelalte valute regionale.

09 Iun 2022 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul