Evazionistii au platit de bunavoie 8,5 milioane euro pentru pedepse mai blande

Soldul contului in care cei care fac evaziune fiscala platesc de bunavoie, pentru a beneficia de pedepse mai blande, a urcat la 8,4 milioane euri, conform unor date obtinute de Agerpres.


Suma este aferenta lunii februarie si indica o crestere spectaculoasa comparativ cu finalul anului trecut, cand suma din cont era de doar 1,5 milioane euro.

Legislatia, publicata din august 2012, da posibilitatea celor care au savarsit o infractiune de evaziune fiscala sa beneficieze de o injumatatire a pedepsei daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen, acopera integral prejudiciul cauzat.

Daca prejudiciul recuperat este de pana la 100.000 euro, in echivalent lei, se poate aplica pedeapta cu amenda. In cazul in care prejudiciul este chiar mai mic de 50.000 euro, se aplica doar o sanctiune administrativa, inregistrata in cazierul judiciar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus