Evazionistii au platit de bunavoie 8,5 milioane euro pentru pedepse mai blande

Soldul contului in care cei care fac evaziune fiscala platesc de bunavoie, pentru a beneficia de pedepse mai blande, a urcat la 8,4 milioane euri, conform unor date obtinute de Agerpres.


Suma este aferenta lunii februarie si indica o crestere spectaculoasa comparativ cu finalul anului trecut, cand suma din cont era de doar 1,5 milioane euro.

Legislatia, publicata din august 2012, da posibilitatea celor care au savarsit o infractiune de evaziune fiscala sa beneficieze de o injumatatire a pedepsei daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen, acopera integral prejudiciul cauzat.

Daca prejudiciul recuperat este de pana la 100.000 euro, in echivalent lei, se poate aplica pedeapta cu amenda. In cazul in care prejudiciul este chiar mai mic de 50.000 euro, se aplica doar o sanctiune administrativa, inregistrata in cazierul judiciar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor
Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor

Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.

22 Martie 2021 | Banii si economia

15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus