Euro Group amana eliberarea transei de imprumut pentru Grecia

Ministrii de finante din zona euro (Euro Group) au amanat decizia de a acorda Greciei o noua transa de imprumut. Banii ar putea fi obtinuti de statul grec abia in noiembrie, informeaza BBC.


Initial, Grecia spera ca ministrii din zona euro sa semneze eliberarea transei la intalnirea programata pe 13 octombrie 2011. Cum aceasta s-a anulat, o noua intalnire nu va putea avea loc mai devreme de luna noiembrie.

In schimb, membrii Euro Group au agreat ca Finlanda sa primeasca garantii, in schimbul majorarii contributiei la Fondul de Stabilitate Financiara Europeana. Anterior, finlandezii au amenintat ca blocheaza salvarea Greciei, daca nu beneficiaza de un aranjament special.

Conform Wall Street Journal, amanarea deciziei de catre ministrii din zona euro este vazuta ca un mijloc de a pune presiune pe guvernul elen in vederea aplicarii unor noi masuri de austeritate. Posibilitatea ca Grecia sa intre in incapacitate de plata este respinsa ferm de oficialii europeni.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


In ciuda plafonarii, preturile la energie bat record dupa record
In ciuda plafonarii, preturile la energie bat record dupa record

Legea care plafoneaza in sezonul rece preturile la consumator pare sa fi dat un impuls suplimentar cotatiilor din energie, preturile pentru ziua urmatoare batand noi si noi recorduri.

25 Noiembrie 2021 | Banii si economia

Cu cat vor majora inflatia noile facturi la gaze si electricitate
Cu cat vor majora inflatia noile facturi la gaze si electricitate

Preconizatele cresteri de preturi la utilitati vor avea un cuvant greu de spus in ceea ce priveste valorile inflatiei din lunile mai reci ale anului iar preturile la gaze vor reprezenta un adevarat factor de presiune.

20 Octombrie 2021 | Banii si economia

Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza
Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza

Cresterea preturilor in ultimele 12 luni a depasit 6% in vreme ce dobanzile la depozite par batute in cuie, iar titlurile de stat la un an ofera in prezent o pierdere de 2,8% in termeni reali, cu tendinte de crestere in lunile viitoare.

13 Octombrie 2021 | Banii si economia

Ce efecte va avea majorarea dobanzii de politica monetara a BNR?
Ce efecte va avea majorarea dobanzii de politica monetara a BNR?

Cu o inflatie ce ameninta sa sara de 7% la finalul acestui an (exista o banca importanta din Romania ce prognozeaza o inflatie de 7,3% in decembrie), Banca Nationala a decis pe 5 octombrie sa urce dobanda de politica monetara de la 1,25% (minimul istoric) la 1,5%.

7 Octombrie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus