Euro Group amana eliberarea transei de imprumut pentru Grecia

Ministrii de finante din zona euro (Euro Group) au amanat decizia de a acorda Greciei o noua transa de imprumut. Banii ar putea fi obtinuti de statul grec abia in noiembrie, informeaza BBC.


Initial, Grecia spera ca ministrii din zona euro sa semneze eliberarea transei la intalnirea programata pe 13 octombrie 2011. Cum aceasta s-a anulat, o noua intalnire nu va putea avea loc mai devreme de luna noiembrie.

In schimb, membrii Euro Group au agreat ca Finlanda sa primeasca garantii, in schimbul majorarii contributiei la Fondul de Stabilitate Financiara Europeana. Anterior, finlandezii au amenintat ca blocheaza salvarea Greciei, daca nu beneficiaza de un aranjament special.

Conform Wall Street Journal, amanarea deciziei de catre ministrii din zona euro este vazuta ca un mijloc de a pune presiune pe guvernul elen in vederea aplicarii unor noi masuri de austeritate. Posibilitatea ca Grecia sa intre in incapacitate de plata este respinsa ferm de oficialii europeni.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus