Euro Group amana eliberarea transei de imprumut pentru Grecia

Ministrii de finante din zona euro (Euro Group) au amanat decizia de a acorda Greciei o noua transa de imprumut. Banii ar putea fi obtinuti de statul grec abia in noiembrie, informeaza BBC.


Initial, Grecia spera ca ministrii din zona euro sa semneze eliberarea transei la intalnirea programata pe 13 octombrie 2011. Cum aceasta s-a anulat, o noua intalnire nu va putea avea loc mai devreme de luna noiembrie.

In schimb, membrii Euro Group au agreat ca Finlanda sa primeasca garantii, in schimbul majorarii contributiei la Fondul de Stabilitate Financiara Europeana. Anterior, finlandezii au amenintat ca blocheaza salvarea Greciei, daca nu beneficiaza de un aranjament special.

Conform Wall Street Journal, amanarea deciziei de catre ministrii din zona euro este vazuta ca un mijloc de a pune presiune pe guvernul elen in vederea aplicarii unor noi masuri de austeritate. Posibilitatea ca Grecia sa intre in incapacitate de plata este respinsa ferm de oficialii europeni.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus