Elvetienii s-au saturat de bonusurile sefilor din corporatii

Elvetienii au votat pentru introducerea unora dintre cele mai stricte controale pentru bonusurile platite managerilor din corporatii, conform referendumului organizat pe aceasta tema.


Aproape 68% dintre votanti au sprijinit propunerea de a oferi actionarilor drept de veto pentru orice bonus platit conducerii, atat la venire cat si la plecare. Aceste reguli vor fi introduse in constitutie si se vor aplica pentru toate companiile listate.

Desi grupurile de lobby s-au aratat ingrijorate ca acest lucru va slabi competitivitatea economiei, populatia a sanctionat comportamentul corporatiilor.

Exemplul negativ a fost gigantul bancar UBS, care a avut nevoie de ajutoare de stat pentru a nu da faliment. Cu toate acestea, bonusurile acordate conducerii au continuat sa fie platite ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus