Agricultura a pus economia in miscare

Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul III al anului a urcat, in termeni reali, cu 1,8% comparativ cu trimestrul II, conform datelor INS.


Nivelul PIB pentru trimestrul III este de 143,5 miliarde lei, date ajustate sezonier. In serie bruta, PIB a urcat la aproape 155 miliarde lei, cu 4,4% mai mult fata de perioada similara din 2010. In primele noua luni, valoarea PIB estimata este de aproximativ 388,7 miliarde lei.

”Agricultura, vanatul si silvicultura, pescuitul si piscicultura” a fost ramura care a inregistrat cea mai mare crestere a volumului de activitate, cu 22,1%. Aceasta a fost urmata de constructii (+6,9%) si industrie (+5,9%).

Cresteri usoare ale volumului de activitate s-au mai inregistrat in activitatile de comert,  repararea  automobilelor  si  articolelor  casnice;  hoteluri  si restaurante;  transporturi si telecomunicatii  (+1,4%) si in activitatile financiare, imobiliare, de inchirieri si serviciile pentru intreprinderi (+0,2%).

Ramura ”alte activitati si servicii” a inregistrat o scadere, de 3,1%.

Ca o consecinta directa a evolutiei pozitive inregistrate pe ansamblul economiei, s-a majorat si volumul impozitelor colectate la bugetul de stat cu 1,5%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus