Dobanda cheie in SUA ramane la minimul istoric

Federal Reserve a decis mentinerea nivelului actual al dobanzii de politica monetara si continuarea politicii de stimulare a economiei prin achizitia de bonduri pe termen lung, conform BBC.

Prognozele prevad o crestere moderata a economiei in urmatoarelel trimestre. In consecinta, dobanzile cheie au ramas fixate la un nivel minim istoric, intre 0% si 0,25%, niveluri mentinute in ultimii trei ani.

Nivelul ridicat al dobanzilor este un stimulent pentru revenirea creditarii in zona imobiliara si finantarii companiilor.


In septemnrie, Federal Researve a adoptat un program prin care urmareste vanzarea de titluri pe termen scurt si cumpararea de bonduri pe termen lung, pentru a influenta cresterea pretului si scaderea ratei de dobanda. In total, programul are in vedere operatiuni de 400 miliarde dolari. 

Statele Unite ale Americii se confrunta in continuare cu o rata a somajului ridicata, in ciuda unei scaderii puternice in luna noiembrie, de la 9% la 8,6%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Cum ne-a scazut pretul la utilitati fara sa simtim nimic
Cum ne-a scazut pretul la utilitati fara sa simtim nimic

Inflatia pe noiembrie a surprins pe toata lumea, afisand o dinamica in scadere fata de octombrie in conditiile in care tot mai multi se plang de noile cresteri ale preturilor. Cum a fost posibil?

20 Decembrie 2021 | Banii si economia

In ciuda plafonarii, preturile la energie bat record dupa record
In ciuda plafonarii, preturile la energie bat record dupa record

Legea care plafoneaza in sezonul rece preturile la consumator pare sa fi dat un impuls suplimentar cotatiilor din energie, preturile pentru ziua urmatoare batand noi si noi recorduri.

25 Noiembrie 2021 | Banii si economia

Cu cat vor majora inflatia noile facturi la gaze si electricitate
Cu cat vor majora inflatia noile facturi la gaze si electricitate

Preconizatele cresteri de preturi la utilitati vor avea un cuvant greu de spus in ceea ce priveste valorile inflatiei din lunile mai reci ale anului iar preturile la gaze vor reprezenta un adevarat factor de presiune.

20 Octombrie 2021 | Banii si economia

Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza
Ecartul dintre inflatie si dobanzile la termen se majoreaza

Cresterea preturilor in ultimele 12 luni a depasit 6% in vreme ce dobanzile la depozite par batute in cuie, iar titlurile de stat la un an ofera in prezent o pierdere de 2,8% in termeni reali, cu tendinte de crestere in lunile viitoare.

13 Octombrie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus