Dobanda cheie in SUA ramane la minimul istoric

Federal Reserve a decis mentinerea nivelului actual al dobanzii de politica monetara si continuarea politicii de stimulare a economiei prin achizitia de bonduri pe termen lung, conform BBC.

Prognozele prevad o crestere moderata a economiei in urmatoarelel trimestre. In consecinta, dobanzile cheie au ramas fixate la un nivel minim istoric, intre 0% si 0,25%, niveluri mentinute in ultimii trei ani.

Nivelul ridicat al dobanzilor este un stimulent pentru revenirea creditarii in zona imobiliara si finantarii companiilor.


In septemnrie, Federal Researve a adoptat un program prin care urmareste vanzarea de titluri pe termen scurt si cumpararea de bonduri pe termen lung, pentru a influenta cresterea pretului si scaderea ratei de dobanda. In total, programul are in vedere operatiuni de 400 miliarde dolari. 

Statele Unite ale Americii se confrunta in continuare cu o rata a somajului ridicata, in ciuda unei scaderii puternice in luna noiembrie, de la 9% la 8,6%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Vom asista in 2021 la o noua bula speculativa?
Vom asista in 2021 la o noua bula speculativa?

Riscurile pe care s-au focalizat investitorii in acest an se vor estompa in 2021, iar banii speculativi ar putea invada pietele de actiuni incurajati de exuberanta consumatorilor si dobanzile minuscule.

21 Decembrie 2020 | Banii si economia

Programul Rabla la electrocasnice, cateva greseli de evitat
Programul Rabla la electrocasnice, cateva greseli de evitat

Cu un buget dublu fata de anul trecut, programul din 2020 ofera in premiera vouchere pentru produsele de baza in scoala online precum laptopurile si tabletele.

15 Decembrie 2020 | Banii si economia

De la bula lalelelor la bula bitcoin
De la bula lalelelor la bula bitcoin

Isi imagineaza cineva ca tot cashul ce umbla hai-hui prin lume se va buluci in final pe cryptomonede iar bancile centrale se vor multumi sa bata din buze?

16 Noiembrie 2020 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus