Dobanda cheie in SUA ramane la minimul istoric

Federal Reserve a decis mentinerea nivelului actual al dobanzii de politica monetara si continuarea politicii de stimulare a economiei prin achizitia de bonduri pe termen lung, conform BBC.

Prognozele prevad o crestere moderata a economiei in urmatoarelel trimestre. In consecinta, dobanzile cheie au ramas fixate la un nivel minim istoric, intre 0% si 0,25%, niveluri mentinute in ultimii trei ani.

Nivelul ridicat al dobanzilor este un stimulent pentru revenirea creditarii in zona imobiliara si finantarii companiilor.


In septemnrie, Federal Researve a adoptat un program prin care urmareste vanzarea de titluri pe termen scurt si cumpararea de bonduri pe termen lung, pentru a influenta cresterea pretului si scaderea ratei de dobanda. In total, programul are in vedere operatiuni de 400 miliarde dolari. 

Statele Unite ale Americii se confrunta in continuare cu o rata a somajului ridicata, in ciuda unei scaderii puternice in luna noiembrie, de la 9% la 8,6%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor
Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor

Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.

22 Martie 2021 | Banii si economia

15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus