Deficitul comercial in 2012 a ramas apropiat de cel din anul anterior

Deficitul comercial in 2012 a urcat cu 1,73 miliarde lei, pana la 42,67 miliarde lei, conform datelor INS. Exprimat in euro, deficitul a scazut cu 109,4 milioane euro.


Comparativ cu anul anterior, valoarea exporturilor in lei a urcat cu 4,6% in timp ce importurile au urcat cu 4,5%. Daca se ia in considerare si evolutia cursului de schimb, exprimate in euro, exporturile au scazut cu 0,5% in timp ce importurile s-au redus cu 0,6%.

Valoarea schimburilor intracomunitare de bunuri in anul 2012 a fost de aproximativ 31,6 miliarde euro la expedieri si de 40,1 miliarde euro la introduceri, reprezentand 70,2% din total exporturi si 73,5% din total importuri.

“Deficitul anual pare sa se fi corectat usor, de la 5,7% din PIB in 2011 la 5,5% din PIB estimat, dar acest lucru sugereaza totusi ca ultimul an a fost unul dificil pe zona cererii interne”, precizeaza analistii financiari.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus