Daca nu se ajunge repede la o decizie, Grecia va genera un dezastru european

Economia Greciei se afla in moarte lenta si lipsa unei decizii clare la nivel european ar duce la un dezastru la nivel UE. Este opinia unui oficial grec, citat de Reuters si preluat de Mediafax.

Lipsa unei decizii la nivelul zonei euro in privinta unui pachet de ajutor extern face ca in prezent Grecia sa se afle in pagul defaultului.


Este imposibil pentru Grecia sa sprijine cresterea fara un acord final privind datoria, a spus Mihalis Chrysohoidis, ministrul grec am Dezvoltarii, intr-un interviu. Declaratia a fost facuta in cadrul unei vizite la Berlin, ce are ca scop obtinerea de sprijin din partea investitorilor germani.

Datoria totala a Greciei catre investitorii privati din Germania se ridica la aproximativ 8,4 miliarde euro.
In prezent, liderii zonei euro discuta in cadrul unui summit de urgenta, organizat la Bruxelles, pentru a conveni asupra unei solutii clare de suport a economiei Greciei.

Una dintre optiuni, sustinuta de Germania, este implicarea mediului privat si reesalonarea sau chiar stingerea unei parti a datoriilor pe care Grecia le are catre investitori.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


De la bula lalelelor la bula bitcoin
De la bula lalelelor la bula bitcoin

Isi imagineaza cineva ca tot cashul ce umbla hai-hui prin lume se va buluci in final pe cryptomonede iar bancile centrale se vor multumi sa bata din buze?

16 Noiembrie 2020 | Banii si economia

Cateva reguli simple de educatie financiara
Cateva reguli simple de educatie financiara

Lipsa educatiei financiare este cauza unor decizii gresite in ceea ce priveste strategia de creditare, modul cum ne cheltuim banii, felul in care investim sau ne pastram economiile.

27 Mai 2020 | Banii si economia

BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019
BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019

BNR a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 2,5%, pe fondul intensificarii presiunilor inflationiste. Inflatia va continua sa se mentina deasupra intervalului tinta in acest an.

5 Iulie 2019 | Banii si economia

Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?
Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?

Calatoria cu avionul, desi de preferat pentru distante lungi, poate fi si sursa de nemultumiri, fie ca este vorba de intarzieri semnificative, de anularea zborului sau de refuzul de a fi imbarcat. Insa foarte putini dintre cei afectati de aceste situatii stiu ca au dreptul la despagubiri, uneori consistente, pentru neajunsurile pricinuite.

22 Aprilie 2019 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus