Daca nu se ajunge repede la o decizie, Grecia va genera un dezastru european

Economia Greciei se afla in moarte lenta si lipsa unei decizii clare la nivel european ar duce la un dezastru la nivel UE. Este opinia unui oficial grec, citat de Reuters si preluat de Mediafax.

Lipsa unei decizii la nivelul zonei euro in privinta unui pachet de ajutor extern face ca in prezent Grecia sa se afle in pagul defaultului.


Este imposibil pentru Grecia sa sprijine cresterea fara un acord final privind datoria, a spus Mihalis Chrysohoidis, ministrul grec am Dezvoltarii, intr-un interviu. Declaratia a fost facuta in cadrul unei vizite la Berlin, ce are ca scop obtinerea de sprijin din partea investitorilor germani.

Datoria totala a Greciei catre investitorii privati din Germania se ridica la aproximativ 8,4 miliarde euro.
In prezent, liderii zonei euro discuta in cadrul unui summit de urgenta, organizat la Bruxelles, pentru a conveni asupra unei solutii clare de suport a economiei Greciei.

Una dintre optiuni, sustinuta de Germania, este implicarea mediului privat si reesalonarea sau chiar stingerea unei parti a datoriilor pe care Grecia le are catre investitori.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus