Cupa mondiala de rugby va aduce in economia globala 1,67 miliarde dolari

Cheltuielile generate de cupa mondiala de rugby din 2011, gazduita de Noua Zeenlanda, ar urma sa genereze cheltuieli de 1,67 miliarde dolari, conform unui studiu MasterCard.


Mare parte a cheltuielilor urmeaza a se indrapta catre economia Noii Zeenlande. Astfel, turistii straini care viziteaza Noua Zeelanda vor genera 654 milioane de dolari americani.

Cel mai recenmt studiu al MasterCard releva faptul ca activitatea economica asociata sportului ar putea aduce pana la 11,7 miliarde de dolari in economia Noii Zeelande, pana la sfarsitul acestui deceniu iar cheltuielile consumatorilor asociate activitatilor sportive in Noua Zeelanda pot atinge valoarea de 1 miliard de dolari.

”Cupa Mondiala de Rugby este unul dintre evenimentele sportive de top din intreaga lume, pe langa Olimpiade si Cupa Mondiala FIFA. Nu doar Noua Zeelanda va beneficia de impactul economic al turneului multi ani de acum încolo, ci si intreaga economie globala provenita din activitati sportive”, a precizat profesorul Simon Chadwick, directorul Centrului de Afaceri Internationale Asociate Sportului (CIBS) la Coventry University.

Studiul este al patrulea dintr-o serie comandată de MasterCard Worldwide si realizata de Centrul pentru Afaceri Internationale din domeniul Sportului la Universitatea Coventry.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor
Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor

Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.

22 Martie 2021 | Banii si economia

15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus