Cupa mondiala de rugby va aduce in economia globala 1,67 miliarde dolari

Cheltuielile generate de cupa mondiala de rugby din 2011, gazduita de Noua Zeenlanda, ar urma sa genereze cheltuieli de 1,67 miliarde dolari, conform unui studiu MasterCard.


Mare parte a cheltuielilor urmeaza a se indrapta catre economia Noii Zeenlande. Astfel, turistii straini care viziteaza Noua Zeelanda vor genera 654 milioane de dolari americani.

Cel mai recenmt studiu al MasterCard releva faptul ca activitatea economica asociata sportului ar putea aduce pana la 11,7 miliarde de dolari in economia Noii Zeelande, pana la sfarsitul acestui deceniu iar cheltuielile consumatorilor asociate activitatilor sportive in Noua Zeelanda pot atinge valoarea de 1 miliard de dolari.

”Cupa Mondiala de Rugby este unul dintre evenimentele sportive de top din intreaga lume, pe langa Olimpiade si Cupa Mondiala FIFA. Nu doar Noua Zeelanda va beneficia de impactul economic al turneului multi ani de acum încolo, ci si intreaga economie globala provenita din activitati sportive”, a precizat profesorul Simon Chadwick, directorul Centrului de Afaceri Internationale Asociate Sportului (CIBS) la Coventry University.

Studiul este al patrulea dintr-o serie comandată de MasterCard Worldwide si realizata de Centrul pentru Afaceri Internationale din domeniul Sportului la Universitatea Coventry.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze
Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze

Asteptata explozie a preturilor in perioada de iarna lasa autoritatile in fata mai multor optiuni-protejarea consumatorului vulnerabil, plafonarea preturilor sau impozitarea profiturilor exceptionale.

17 Septembrie 2021 | Banii si economia

Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro
Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro

Ultima licitatie organizata la sfarsitul saptamanii trecute pentru titluri de stat in euro a fost suprasubscrisa de banci la un randament mediu negativ de -0,04%. De ce ar accepta bancile mai putini bani decat au plasat?

30 August 2021 | Banii si economia

Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori
Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori

Preturile la energia electrica si gazele naturale au explodat, daca ne raportam la nivelurile la care se faceau tranzactiile la inceputul anului, iar intrarea in lunile de iarna va genera valori record in facturile consumatorilor.

10 August 2021 | Banii si economia

Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus