Cota de TVA la paine va fi de 9% de la 1 septembrie

Primul-ministru Victor Ponta a anuntat ca guvernul va reduce cota de TVA la produsele de panificatie de la 24% la 9%, cu incepere de la 1 septembrie 2013.


“Am tinut foarte mult ca un angajament politic [...], cel al reducerii taxei de valoare adaugata la paine, sa se dovedeasca un angajament de succes si, din acest punct de vedere, ma bazez si ma vor baza pe un parteneriat, practic, intre guvern si asociatiile de producatori”, a spus Ponta.

El a precizat ca eventualul impact negativ asupra bugetului de stat ar urma sa fie compensat prin combaterea evaziunii fiscale si printr-o crestere a accizelor pe alcool si bunuri de lux.

Conform unui proiect de ordinanta de urgenta publicat de Ministerul de Finante, frauda fiscala in domeniul comertului cu paine ar urma sa fie combatuta prin aplicarea cotei reduse de TVA pe tot lantul de productie si distributie, atat pentru paine cat si pentru materia prima principala, grau si faina.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus