Cota de TVA la paine va fi de 9% de la 1 septembrie

Primul-ministru Victor Ponta a anuntat ca guvernul va reduce cota de TVA la produsele de panificatie de la 24% la 9%, cu incepere de la 1 septembrie 2013.


“Am tinut foarte mult ca un angajament politic [...], cel al reducerii taxei de valoare adaugata la paine, sa se dovedeasca un angajament de succes si, din acest punct de vedere, ma bazez si ma vor baza pe un parteneriat, practic, intre guvern si asociatiile de producatori”, a spus Ponta.

El a precizat ca eventualul impact negativ asupra bugetului de stat ar urma sa fie compensat prin combaterea evaziunii fiscale si printr-o crestere a accizelor pe alcool si bunuri de lux.

Conform unui proiect de ordinanta de urgenta publicat de Ministerul de Finante, frauda fiscala in domeniul comertului cu paine ar urma sa fie combatuta prin aplicarea cotei reduse de TVA pe tot lantul de productie si distributie, atat pentru paine cat si pentru materia prima principala, grau si faina.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus