Cota de TVA la paine va fi de 9% de la 1 septembrie

Primul-ministru Victor Ponta a anuntat ca guvernul va reduce cota de TVA la produsele de panificatie de la 24% la 9%, cu incepere de la 1 septembrie 2013.


“Am tinut foarte mult ca un angajament politic [...], cel al reducerii taxei de valoare adaugata la paine, sa se dovedeasca un angajament de succes si, din acest punct de vedere, ma bazez si ma vor baza pe un parteneriat, practic, intre guvern si asociatiile de producatori”, a spus Ponta.

El a precizat ca eventualul impact negativ asupra bugetului de stat ar urma sa fie compensat prin combaterea evaziunii fiscale si printr-o crestere a accizelor pe alcool si bunuri de lux.

Conform unui proiect de ordinanta de urgenta publicat de Ministerul de Finante, frauda fiscala in domeniul comertului cu paine ar urma sa fie combatuta prin aplicarea cotei reduse de TVA pe tot lantul de productie si distributie, atat pentru paine cat si pentru materia prima principala, grau si faina.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Cateva reguli simple de educatie financiara
Cateva reguli simple de educatie financiara

Lipsa educatiei financiare este cauza unor decizii gresite in ceea ce priveste strategia de creditare, modul cum ne cheltuim banii, felul in care investim sau ne pastram economiile.

27 Mai 2020 | Banii si economia

BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019
BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019

BNR a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 2,5%, pe fondul intensificarii presiunilor inflationiste. Inflatia va continua sa se mentina deasupra intervalului tinta in acest an.

5 Iulie 2019 | Banii si economia

Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?
Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?

Calatoria cu avionul, desi de preferat pentru distante lungi, poate fi si sursa de nemultumiri, fie ca este vorba de intarzieri semnificative, de anularea zborului sau de refuzul de a fi imbarcat. Insa foarte putini dintre cei afectati de aceste situatii stiu ca au dreptul la despagubiri, uneori consistente, pentru neajunsurile pricinuite.

22 Aprilie 2019 | Banii si economia

Disputa pe ROBOR: cum este afectat indicele?
Disputa pe ROBOR: cum este afectat indicele?

Deteriorarea unor indicatori economici care afecteaza direct populatia, cum sunt cursul de schimb si indicele ROBOR, a incins spiritele intre economisti si politicieni. In timp ce primii spun ca aceste evolutii sunt consecintele unor politici iresponsabile, cei din urma acuza in principal BNR ca nu intervine pentru a stabiliza situatia.

18 Februarie 2019 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus