Comisia Europeana: Cota standard de TVA ar putea fi redusa

Comisia Europeana si-a propus imbunatatirea sistemului TVA si nu exclude ca in unele state membre cota standard sa scada daca se vor adopta o serie de masuri pentru eficientizarea colectarii.


In vederea generarii de noi venituri pentru statele membre, Comisia Europeana nu sustine cresterea cotelor actuale standard de TVA ci largirea bazelor de impozitare si limitarea folosirii cotelor reduse.

Daca acest lucru se va pune in practica, cota standard de TVA ar putea fi chiar redusa, fara niciun impact negativ asupra veniturilor.

O alta problema ridicata de Comisia Europeana este gradul crescut al fraudei in domeniul TVA. Se estimeaza ca nu sunt colectate decat 88% din totalul TVA ce ar trebui colectat.

In consecinta, in 2012, comisia va propune un sistem de reactie rapida, pentru statele membre si are in vedere constituirea unei echipe de audit transfrontaliere pentru a facilita controalele multilaterale.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus