Comisia Europeana: Cota standard de TVA ar putea fi redusa

Comisia Europeana si-a propus imbunatatirea sistemului TVA si nu exclude ca in unele state membre cota standard sa scada daca se vor adopta o serie de masuri pentru eficientizarea colectarii.


In vederea generarii de noi venituri pentru statele membre, Comisia Europeana nu sustine cresterea cotelor actuale standard de TVA ci largirea bazelor de impozitare si limitarea folosirii cotelor reduse.

Daca acest lucru se va pune in practica, cota standard de TVA ar putea fi chiar redusa, fara niciun impact negativ asupra veniturilor.

O alta problema ridicata de Comisia Europeana este gradul crescut al fraudei in domeniul TVA. Se estimeaza ca nu sunt colectate decat 88% din totalul TVA ce ar trebui colectat.

In consecinta, in 2012, comisia va propune un sistem de reactie rapida, pentru statele membre si are in vedere constituirea unei echipe de audit transfrontaliere pentru a facilita controalele multilaterale.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus