Comisia Europeana a transmis un avertisment cu privire la economiile Spaniei si Sloveniei

Economiile Spaniei si Sloveniei se confrunta cu dezechilibre majore, este cel mai recent mesaj transmis de Comisia Europeana, in cadrul unei misiuni de evaluare a 13 state membre.


Dezechilibrele pe zona datoriilor, somajului si a cresterii economice cauzeaza probleme pe termen lung. Mai mult de jumatate din populatia sub 25 ani nu isi gaseste un loc de munca.

De asemenea, pe zona finantelor, Spania deja a acordat ajutor pentru sistemul bancar iar acelasi lucru este asteptat acum sa se intample in Slovenia unde guvernului i s-a sugerat sa ia “masuri urgente”. De asemenea, guvernului spaniol i s-a sugerat sa vina cu un plan de reforma decisiva pana la finalul lunii.

Celelalte 11 state evaluate de Comisie sunt Belgia, Bulgatia, Danemarca, Franta, Italia, Ungaria, Malta, Olanda, Finlanda, Suedia si Marea Britanie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Vom asista in 2021 la o noua bula speculativa?
Vom asista in 2021 la o noua bula speculativa?

Riscurile pe care s-au focalizat investitorii in acest an se vor estompa in 2021, iar banii speculativi ar putea invada pietele de actiuni incurajati de exuberanta consumatorilor si dobanzile minuscule.

21 Decembrie 2020 | Banii si economia

Programul Rabla la electrocasnice, cateva greseli de evitat
Programul Rabla la electrocasnice, cateva greseli de evitat

Cu un buget dublu fata de anul trecut, programul din 2020 ofera in premiera vouchere pentru produsele de baza in scoala online precum laptopurile si tabletele.

15 Decembrie 2020 | Banii si economia

De la bula lalelelor la bula bitcoin
De la bula lalelelor la bula bitcoin

Isi imagineaza cineva ca tot cashul ce umbla hai-hui prin lume se va buluci in final pe cryptomonede iar bancile centrale se vor multumi sa bata din buze?

16 Noiembrie 2020 | Banii si economia

Cateva reguli simple de educatie financiara
Cateva reguli simple de educatie financiara

Lipsa educatiei financiare este cauza unor decizii gresite in ceea ce priveste strategia de creditare, modul cum ne cheltuim banii, felul in care investim sau ne pastram economiile.

27 Mai 2020 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus