Comisia Europeana a transmis un avertisment cu privire la economiile Spaniei si Sloveniei

Economiile Spaniei si Sloveniei se confrunta cu dezechilibre majore, este cel mai recent mesaj transmis de Comisia Europeana, in cadrul unei misiuni de evaluare a 13 state membre.


Dezechilibrele pe zona datoriilor, somajului si a cresterii economice cauzeaza probleme pe termen lung. Mai mult de jumatate din populatia sub 25 ani nu isi gaseste un loc de munca.

De asemenea, pe zona finantelor, Spania deja a acordat ajutor pentru sistemul bancar iar acelasi lucru este asteptat acum sa se intample in Slovenia unde guvernului i s-a sugerat sa ia “masuri urgente”. De asemenea, guvernului spaniol i s-a sugerat sa vina cu un plan de reforma decisiva pana la finalul lunii.

Celelalte 11 state evaluate de Comisie sunt Belgia, Bulgatia, Danemarca, Franta, Italia, Ungaria, Malta, Olanda, Finlanda, Suedia si Marea Britanie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze
Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze

Asteptata explozie a preturilor in perioada de iarna lasa autoritatile in fata mai multor optiuni-protejarea consumatorului vulnerabil, plafonarea preturilor sau impozitarea profiturilor exceptionale.

17 Septembrie 2021 | Banii si economia

Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro
Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro

Ultima licitatie organizata la sfarsitul saptamanii trecute pentru titluri de stat in euro a fost suprasubscrisa de banci la un randament mediu negativ de -0,04%. De ce ar accepta bancile mai putini bani decat au plasat?

30 August 2021 | Banii si economia

Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori
Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori

Preturile la energia electrica si gazele naturale au explodat, daca ne raportam la nivelurile la care se faceau tranzactiile la inceputul anului, iar intrarea in lunile de iarna va genera valori record in facturile consumatorilor.

10 August 2021 | Banii si economia

Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus