Bugetul pe 2011 a fost adoptat in Parlament

Parlamentul a adoptat in sedinta de miercuri bugetul de stat pe 2011 , cu 207 voturi pentru si 143 impotriva. PNL va contesta decizia la Curtea Constitutionala.


Dupa ce parlementarii au adoptat legea bugetului de stat pe 2011, deputatul PNL Eugen Nicolaescu a precizat ca partidul din care face parte va contesta legea la Curtea Constitutionala.

Nici reprezentantii PSD nu vad cu ochi buni legea adoptata deoarece nu considera ca bugetul, in forma in care a trecut, va asigura o crestere economica.

Conform documentului adoptat, veniturile bugetare vor creste in 2011 cu 15%, pana la 80,81 miliarde lei, in timp ce cheltuielile vor avansa cu 1,2%, pana la 108,49 miliarde lei. In aceste conditii, deficitul bugetar va fi de 4,4% din PIB, respectiv 27,6 miliarde lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


De la bula lalelelor la bula bitcoin
De la bula lalelelor la bula bitcoin

Isi imagineaza cineva ca tot cashul ce umbla hai-hui prin lume se va buluci in final pe cryptomonede iar bancile centrale se vor multumi sa bata din buze?

16 Noiembrie 2020 | Banii si economia

Cateva reguli simple de educatie financiara
Cateva reguli simple de educatie financiara

Lipsa educatiei financiare este cauza unor decizii gresite in ceea ce priveste strategia de creditare, modul cum ne cheltuim banii, felul in care investim sau ne pastram economiile.

27 Mai 2020 | Banii si economia

BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019
BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019

BNR a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 2,5%, pe fondul intensificarii presiunilor inflationiste. Inflatia va continua sa se mentina deasupra intervalului tinta in acest an.

5 Iulie 2019 | Banii si economia

Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?
Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?

Calatoria cu avionul, desi de preferat pentru distante lungi, poate fi si sursa de nemultumiri, fie ca este vorba de intarzieri semnificative, de anularea zborului sau de refuzul de a fi imbarcat. Insa foarte putini dintre cei afectati de aceste situatii stiu ca au dreptul la despagubiri, uneori consistente, pentru neajunsurile pricinuite.

22 Aprilie 2019 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus