Bugetul pe 2011 a fost adoptat in Parlament

Parlamentul a adoptat in sedinta de miercuri bugetul de stat pe 2011 , cu 207 voturi pentru si 143 impotriva. PNL va contesta decizia la Curtea Constitutionala.


Dupa ce parlementarii au adoptat legea bugetului de stat pe 2011, deputatul PNL Eugen Nicolaescu a precizat ca partidul din care face parte va contesta legea la Curtea Constitutionala.

Nici reprezentantii PSD nu vad cu ochi buni legea adoptata deoarece nu considera ca bugetul, in forma in care a trecut, va asigura o crestere economica.

Conform documentului adoptat, veniturile bugetare vor creste in 2011 cu 15%, pana la 80,81 miliarde lei, in timp ce cheltuielile vor avansa cu 1,2%, pana la 108,49 miliarde lei. In aceste conditii, deficitul bugetar va fi de 4,4% din PIB, respectiv 27,6 miliarde lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor
Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor

Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.

22 Martie 2021 | Banii si economia

15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus