Bugetul pe 2011 a fost adoptat in Parlament

Parlamentul a adoptat in sedinta de miercuri bugetul de stat pe 2011 , cu 207 voturi pentru si 143 impotriva. PNL va contesta decizia la Curtea Constitutionala.


Dupa ce parlementarii au adoptat legea bugetului de stat pe 2011, deputatul PNL Eugen Nicolaescu a precizat ca partidul din care face parte va contesta legea la Curtea Constitutionala.

Nici reprezentantii PSD nu vad cu ochi buni legea adoptata deoarece nu considera ca bugetul, in forma in care a trecut, va asigura o crestere economica.

Conform documentului adoptat, veniturile bugetare vor creste in 2011 cu 15%, pana la 80,81 miliarde lei, in timp ce cheltuielile vor avansa cu 1,2%, pana la 108,49 miliarde lei. In aceste conditii, deficitul bugetar va fi de 4,4% din PIB, respectiv 27,6 miliarde lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus