BNR a revizuit in jos prognoza de inflatie pentru 2011, la 3,3%

BNR a redus prognoza de inflatie pentru finalul anului 2011, de la 4,6% la 3,3%. De asemenea, pentru 2012, BNR se asteapta la o inflatie de 3%, comparativ cu proiectia anterioara de 3,5%.


Revizuirea progrnozei vine in conditiile inc are luna septembrie a adus o scadere puternica a ratei inflatiei, la un minim de 3,45%. Tinta BNR pentru finalul anului este insa de 3%, cu un interval de incertitudine de +/- 1,1%.

“In trimestrul trei, rata inflatiei a scazut substantial. Putem spune ca a scazut mai mult decat am anticipat si a intrat in interiorul benzii de variatie”, a precizat Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

In ultimul an, rata inflatiei a suferit socuri puternice, in special prin prisma majorarii TVA de la 19% la 24%.
In ciusa scaderilor masive de preturi, anticipatiile inflationiste in Romania raman mai mari decat in celelalte tari, dar sunt in scadere.  


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus