top banner

BERD saluta deciziile luate de liderii europeni in privinta Greciei

25 Iulie 2011 | Autor: Conso

Economistul sef al BERD si-a aratat sustinerea in privinta deciziilor luate pentru salvarea Greciei de la faliment. Problema este modul cum vor fi aplicate politicile de autoritatile elene.
“Liderii UE au dat dovada de un sentiment puternic de responsabilitate colectiva, trecand peste diferentele de opinie in vederea atingerii unei unice solutii care implica atat sectorul public cat si pe cel privat. Acest rezultat inseamna o crestere a soliditatii Uniunii Europene”, a precizat Erik Berglof, economistul sef al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).
Dupa ce solutiile au fost gasite, piatra de incercare o reprezinta insa modul in care autoritatile, in special guvernul elen, vor respecta planul de restructurare. Un rezultat pozitiv ar duce la imbunatatirea situatiei in intreaga zona a Europei de Est, a carei revenire economica a fost mai lenta decat in alte regiuni la nivel mondial.
“Anuntul privind solutiile este un pas important spre asigurarea stabilitatii. Masuri suplimentare ar putea fi necesare pe parcurs”, a mentionat Berglof.
La finalul saptamanii trecute, liderii zonei euro s-au intalnit in cadrul unui summit de urgenta unde au pus la punct un plan de restructurare si finantare suplimentata pentru Grecia, in scopul evitarii falimentului si a contagiunii financiare in regiune.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Criza bancara revine pe burse dupa 15 ani

Criza bancara revine pe burse dupa 15 ani

Falimentul unor banci de talie mai mica din SUA, preocuparea autoritatilor de salvare a tuturor deponentilor, riscurile sistemice aparute dupa problemele Credit Suisse amintesc de anii tensionati 2008-2009.

20 Mar 2023 | Banii si economia
Cum vede inteligenta artificiala disputa din jurul ANPC

Cum vede inteligenta artificiala disputa din jurul ANPC

Dorinta BNR de a prelua protectia consumatorilor de servicii financiare de la ANPC si replica autoritatii pe marginea acestui subiect au fost in atentia publicului saptamana trecuta. Iata cum se pozitioneaza si inteligenta artificiala in respectiva chestiune.

13 Mar 2023 | Banii si economia
BNR vrea sa preia protectia consumatorilor de servicii bancare de la ANPC

BNR vrea sa preia protectia consumatorilor de servicii bancare de la ANPC

Intr-o adresa catre Senat in legatura cu pozitia institutiei fata de un proiect legislativ vizand cresterea incluziunii financiare, BNR afirma ca doreste preluarea atributiilor ANPC privind protectia consumatorilor de produse si servicii bancare.

08 Mar 2023 | Banii si economia
Ce forte se confrunta pe frontul valutar in Romania

Ce forte se confrunta pe frontul valutar in Romania

Stabilitatea cursului de schimb leu-euro care dateaza de la inceputul anului 2019 a oferit castiguri nesperate celor care au economisit in lei, dar dezechilibrele in plan macroeconomic s-au adancit intre timp.

03 Mar 2023 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul