Autoritatile din Venezuela au inghetat preturile pentru a reduce inflatia

Pentru a contracara inflatia mare cu care se confrunta, estimata la 27% in 2011, autoritatile din Venezuela au decis sa inghete preturile la inca 18 produse de larg consum.


Printre cele 18 produse se numara sapun, sampon, detergent si alte cosmetice dar si apa imbuteliata si sucuri de fructe, conform BBC.

Autoritatile vor stabili un “pret corect” tinand seama de costurile de productie, inclusiv materii prime si salarii, raportate de companiile producatoare.

Conform presedintelui Hugo Chavez, scopul acestei limitari este de “a proteja populatia de capitalism”.
Mecanismul de control al preturilor a fost introdus in Venezuela in 2003 iar in prezent bunuri precum ulei sau orez au preturi reglementate.

Companiile multinationale prezente in Venezuela s-au aratat rezervate pe moment si au declarat ca vor analiza situatia dar si-au exprimat ingrijorarea ca prea multe reglementari vor diminua investitiile si vor adanci deficitul si asa existent de produse pe piata cu cerere mare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?
Inflatia creste, ROBOR scade. Dar ce se va intampla in viitor?

Cresterea inflatiei peste pragul de 3% a avut mai multi vectori de forta, pe langa energie electrica si combustibili o contributie importanta venind din partea ingrijirilor medicale, tutunului, mai multor produse alimentare, etc.

7 Iunie 2021 | Banii si economia

Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung
Statul nu mai vrea banii populatiei pe termen lung

Noile emisiuni de titluri de stat pentru populatie din programul Tezaur, vandute prin Trezorerii si Posta, nu mai includ din aceasta luna scadenta la 5 ani.

6 Mai 2021 | Banii si economia

Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus