Autoritatile din Venezuela au inghetat preturile pentru a reduce inflatia

Pentru a contracara inflatia mare cu care se confrunta, estimata la 27% in 2011, autoritatile din Venezuela au decis sa inghete preturile la inca 18 produse de larg consum.


Printre cele 18 produse se numara sapun, sampon, detergent si alte cosmetice dar si apa imbuteliata si sucuri de fructe, conform BBC.

Autoritatile vor stabili un “pret corect” tinand seama de costurile de productie, inclusiv materii prime si salarii, raportate de companiile producatoare.

Conform presedintelui Hugo Chavez, scopul acestei limitari este de “a proteja populatia de capitalism”.
Mecanismul de control al preturilor a fost introdus in Venezuela in 2003 iar in prezent bunuri precum ulei sau orez au preturi reglementate.

Companiile multinationale prezente in Venezuela s-au aratat rezervate pe moment si au declarat ca vor analiza situatia dar si-au exprimat ingrijorarea ca prea multe reglementari vor diminua investitiile si vor adanci deficitul si asa existent de produse pe piata cu cerere mare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze
Ajutoare de stat pentru facturile la energie si gaze

Asteptata explozie a preturilor in perioada de iarna lasa autoritatile in fata mai multor optiuni-protejarea consumatorului vulnerabil, plafonarea preturilor sau impozitarea profiturilor exceptionale.

17 Septembrie 2021 | Banii si economia

Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro
Cum a ajuns statul sa se imprumute la dobanzi negative in euro

Ultima licitatie organizata la sfarsitul saptamanii trecute pentru titluri de stat in euro a fost suprasubscrisa de banci la un randament mediu negativ de -0,04%. De ce ar accepta bancile mai putini bani decat au plasat?

30 August 2021 | Banii si economia

Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori
Iarna va aduce facturi umflate la energie pentru consumatori

Preturile la energia electrica si gazele naturale au explodat, daca ne raportam la nivelurile la care se faceau tranzactiile la inceputul anului, iar intrarea in lunile de iarna va genera valori record in facturile consumatorilor.

10 August 2021 | Banii si economia

Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara
Pandemia n-a adus turbulente majore in piata valutara

Cresterea gradului de indatorare publica, dificultatile cu care s-au confruntat companiile locale, reducerea remitentelor n-au cantarit prea mult in cosul valutar, iar leul a ramas relativ stabil fata de principalele valute si monede regionale.

10 Iunie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus