Autoritatile din Venezuela au inghetat preturile pentru a reduce inflatia

Pentru a contracara inflatia mare cu care se confrunta, estimata la 27% in 2011, autoritatile din Venezuela au decis sa inghete preturile la inca 18 produse de larg consum.


Printre cele 18 produse se numara sapun, sampon, detergent si alte cosmetice dar si apa imbuteliata si sucuri de fructe, conform BBC.

Autoritatile vor stabili un “pret corect” tinand seama de costurile de productie, inclusiv materii prime si salarii, raportate de companiile producatoare.

Conform presedintelui Hugo Chavez, scopul acestei limitari este de “a proteja populatia de capitalism”.
Mecanismul de control al preturilor a fost introdus in Venezuela in 2003 iar in prezent bunuri precum ulei sau orez au preturi reglementate.

Companiile multinationale prezente in Venezuela s-au aratat rezervate pe moment si au declarat ca vor analiza situatia dar si-au exprimat ingrijorarea ca prea multe reglementari vor diminua investitiile si vor adanci deficitul si asa existent de produse pe piata cu cerere mare.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Cateva reguli simple de educatie financiara
Cateva reguli simple de educatie financiara

Lipsa educatiei financiare este cauza unor decizii gresite in ceea ce priveste strategia de creditare, modul cum ne cheltuim banii, felul in care investim sau ne pastram economiile.

27 Mai 2020 | Banii si economia

BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019
BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019

BNR a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 2,5%, pe fondul intensificarii presiunilor inflationiste. Inflatia va continua sa se mentina deasupra intervalului tinta in acest an.

5 Iulie 2019 | Banii si economia

Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?
Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?

Calatoria cu avionul, desi de preferat pentru distante lungi, poate fi si sursa de nemultumiri, fie ca este vorba de intarzieri semnificative, de anularea zborului sau de refuzul de a fi imbarcat. Insa foarte putini dintre cei afectati de aceste situatii stiu ca au dreptul la despagubiri, uneori consistente, pentru neajunsurile pricinuite.

22 Aprilie 2019 | Banii si economia

Disputa pe ROBOR: cum este afectat indicele?
Disputa pe ROBOR: cum este afectat indicele?

Deteriorarea unor indicatori economici care afecteaza direct populatia, cum sunt cursul de schimb si indicele ROBOR, a incins spiritele intre economisti si politicieni. In timp ce primii spun ca aceste evolutii sunt consecintele unor politici iresponsabile, cei din urma acuza in principal BNR ca nu intervine pentru a stabiliza situatia.

18 Februarie 2019 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus