Autoritatile din Venezuela au inghetat preturile pentru a reduce inflatia

Pentru a contracara inflatia mare cu care se confrunta, estimata la 27% in 2011, autoritatile din Venezuela au decis sa inghete preturile la inca 18 produse de larg consum.


Printre cele 18 produse se numara sapun, sampon, detergent si alte cosmetice dar si apa imbuteliata si sucuri de fructe, conform BBC.

Autoritatile vor stabili un “pret corect” tinand seama de costurile de productie, inclusiv materii prime si salarii, raportate de companiile producatoare.

Conform presedintelui Hugo Chavez, scopul acestei limitari este de “a proteja populatia de capitalism”.
Mecanismul de control al preturilor a fost introdus in Venezuela in 2003 iar in prezent bunuri precum ulei sau orez au preturi reglementate.

Companiile multinationale prezente in Venezuela s-au aratat rezervate pe moment si au declarat ca vor analiza situatia dar si-au exprimat ingrijorarea ca prea multe reglementari vor diminua investitiile si vor adanci deficitul si asa existent de produse pe piata cu cerere mare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca
Cum pot fi invatati copiii sa economiseasca

Conturile pentru copii pot oferi dobanzi superioare dobanzilor la termen uzuale. Iar cand acestea se suprapun bonusurilor pentru economisire, chiar si cei mici pot fi atrasi in jocul punerii banilor de-o parte.

10 Februarie 2021 | Banii si economia

Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune
Dobanda BNR la minime istorice nu are doar parti bune

Banca Nationala a redus pe 15 ianuarie dobanda de politica monetara de la 1,5% la 1,25%, mutare care ar putea sa dea o mana de ajutor debitorilor care reiau platile la banci.

18 Ianuarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus