Au inceput negocierile pe bugetul UE

Liderii UE se intalnesc la Bruxelles pentru a discuta modul in care vor imparti banii pe urmatorii 7 ani. Multe state doresc sa reduca bugetul UE, asa cum s-a intamplat si cu bugetele nationale.


In timp ce Comisia Europeana a propus un buget mai mare cu 4,8% pentru perioada 2014-2020, marile state contributoare vor sa isi reduca cheltuielile.

Romania si restul tarilor est-europene sunt impotriva reducerii fondurilor de coeziune, adica banii care sunt distribuiti pentru a ajuta statele cele mai sarace.

Potrivit BBC, interesele sunt extrem de diverse. Olanda si Suedia vor inghetarea cheltuielilor, Marea Britanie si Germania isi doresc o reducere a bugetului UE, iar Franta nu vrea sa auda de reducerea fondurilor pentru agricultura.

Daca statele membre nu ajung la un acord, atunci bugetul pe 2013 va fi utilizat si in 2014. Romania ar avea de castigat.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor
Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor

Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.

22 Martie 2021 | Banii si economia

15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus