Au inceput negocierile pe bugetul UE

Liderii UE se intalnesc la Bruxelles pentru a discuta modul in care vor imparti banii pe urmatorii 7 ani. Multe state doresc sa reduca bugetul UE, asa cum s-a intamplat si cu bugetele nationale.


In timp ce Comisia Europeana a propus un buget mai mare cu 4,8% pentru perioada 2014-2020, marile state contributoare vor sa isi reduca cheltuielile.

Romania si restul tarilor est-europene sunt impotriva reducerii fondurilor de coeziune, adica banii care sunt distribuiti pentru a ajuta statele cele mai sarace.

Potrivit BBC, interesele sunt extrem de diverse. Olanda si Suedia vor inghetarea cheltuielilor, Marea Britanie si Germania isi doresc o reducere a bugetului UE, iar Franta nu vrea sa auda de reducerea fondurilor pentru agricultura.

Daca statele membre nu ajung la un acord, atunci bugetul pe 2013 va fi utilizat si in 2014. Romania ar avea de castigat.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Cateva reguli simple de educatie financiara
Cateva reguli simple de educatie financiara

Lipsa educatiei financiare este cauza unor decizii gresite in ceea ce priveste strategia de creditare, modul cum ne cheltuim banii, felul in care investim sau ne pastram economiile.

27 Mai 2020 | Banii si economia

BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019
BNR mentine dobanda la 2,5%. Inflatia sta peste tinta in 2019

BNR a decis sa mentina dobanda de politica monetara la 2,5%, pe fondul intensificarii presiunilor inflationiste. Inflatia va continua sa se mentina deasupra intervalului tinta in acest an.

5 Iulie 2019 | Banii si economia

Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?
Ce despagubiri poti obtine daca intarzie avionul?

Calatoria cu avionul, desi de preferat pentru distante lungi, poate fi si sursa de nemultumiri, fie ca este vorba de intarzieri semnificative, de anularea zborului sau de refuzul de a fi imbarcat. Insa foarte putini dintre cei afectati de aceste situatii stiu ca au dreptul la despagubiri, uneori consistente, pentru neajunsurile pricinuite.

22 Aprilie 2019 | Banii si economia

Disputa pe ROBOR: cum este afectat indicele?
Disputa pe ROBOR: cum este afectat indicele?

Deteriorarea unor indicatori economici care afecteaza direct populatia, cum sunt cursul de schimb si indicele ROBOR, a incins spiritele intre economisti si politicieni. In timp ce primii spun ca aceste evolutii sunt consecintele unor politici iresponsabile, cei din urma acuza in principal BNR ca nu intervine pentru a stabiliza situatia.

18 Februarie 2019 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus