top banner

ANAF vrea acces direct la datele celor care detin domenii .ro

14 Februarie 2017 | Autor: Conso

Fiscul vrea sa aiba acces direct la baza de date care contine datele de identificare ale persoanelor fizice care detin domenii cu extensia .ro. Institutia anunta ca va semna un protocol de colaborare cu Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica - I.C.I. Bucuresti in acest scop.
In baza protocolului, ICI Bucuresti va pune la dispozitia Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) datele necesare pentru 'indeplinirea atributiilor care ii revin privind colectarea veniturilor si prevenirea si combaterea evaziunii si fraudei fiscale'.
Protocolul are ca obiect colaborarea partilor in vederea transmiterii datelor de identificare din baza de date a ICI Bucuresti ale detinatorilor domeniilor cu extensia .ro, inregistrate in serviciul RoTLD (www.rotld.ro), anunta ANAF printr-un comunicat de presa.
„Furnizarea datelor de catre ICI Bucuresti se va realiza cu respectarea legislatiei in vigoare”, se precizeaza in comunicat.
Cum se va derula schimbul de informatii
Directia Generala Tehnologia Informatiei din cadrul ANAF va asigura aplicatia informatica de interogare domeniu/vizualizare raspuns, prin care vor fi obtinute informatii despre proprietarul/proprietarii unui domeniu sau a unei liste de domenii de internet din Romania.
La randul sau, compartimentul de specialitate, RoTLD, din cadrul ICI Bucuresti, va dezvolta serviciu web prin care se vor transmite informatiile, conform procedurii comune de lucru.
In prezent, in Parlament exista un proiect referitor la prezentarea publica a datelor de contact ale persoanelor fizice care detin domenii web fara consimtamantul acestora.
Acesta a fost, insa, respins de senatori la finalul anului trecut, si ulterior a fost blocat dupa ce guvernul a aratat ca o astfel de masura incalca normele Uniunii Europene.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Banii si economia

Alte Articole

Leul a incremenit in proiect. Pana cand?

Leul a incremenit in proiect. Pana cand?

In ciuda turbulentelor din pietele externe si fluctuatiilor dintre cerere si oferta in cea interna, cursul euro-leu a ramas aproape neclintit in ultimele 12 luni, spre deosebire de celelalte valute regionale.

09 Iun 2022 | Banii si economia
Angajatii vor cadouri si vouchere de vacanta si nu sunt incantati de cursurile profesionale

Angajatii vor cadouri si vouchere de vacanta si nu sunt incantati de cursurile profesionale

Valoarea medie a beneficiilor extrasalariale a crescut cu aproape 50% in ultimii cinci ani, iar estimarea pentru acest an este ca acestea sa ajunga la peste 800 lei/luna pentru fiecare angajat, conform unui studiu Benefit.

20 Mai 2022 | Banii si economia
Refinantarea datoriei publice preseaza bugetul de stat

Refinantarea datoriei publice preseaza bugetul de stat

Desi ponderea datoriei Romaniei raportata la PIB se mentine in jurul a 50%, cresterea dobanzilor la noile imprumuturi cu scadente apropiate de 10 ani este ingrijoratoare, tara noastra conducand topul statelor UE.

18 Apr 2022 | Banii si economia
Educatia financiara are ziua ei, dar cat de pregatiti suntem pentru urmatoarele crize?

Educatia financiara are ziua ei, dar cat de pregatiti suntem pentru urmatoarele crize?

La finalul lunii martie a.c., ziua de 11 aprilie a fost declarata Ziua Educatiei Financiare, printr-un proiect legislativ votat in Parlament cu o larga majoritate. Este un pas inainte, dar sunt necesari inca multi altii pentru ca romanii sa fie mai pregatiti in fata viitoarelor crize.

11 Apr 2022 | Banii si economia

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul