Banchereza Un proiect sustinut de

Fondul de urgenta – cum incepem de azi sa ne pregatim pentru neprevazut?

Cu siguranta ca am auzit cu totii, de foarte multe ori, ca e nevoie sa avem un fond de urgenta, pentru situatii neprevazute. Unii dintre noi au, altii nu, dar cu siguranta ca noi toti am inteles în ultimele luni cat de necesar este sa avem un astfel de fond care sa ne protejeze în situatii neprevazute.

Ce sa facem incepand de astazi pentru a incepe sa ne constituim un astfel de fond?

Incepem inca de acum sa punem deoparte lunar o suma, oricare ar fi aceea. De multe ori, credem ca nu ne ajuta cu nimic sa punem 50 sau 100 lei pe luna deoparte, insa e important sa întelegem ca orice suma este buna si obiceiurile valoroase se construiesc in timp, cu pasi mici
Ne impartim fondul de urgenta in doua conturi/produse: unul care sa ne ajute în caz ca apar probleme pe termen scurt si altul care sa ramana pentru o perioada mai lunga de timp. Asa vom evita sa cheltuim tot ce am pus deoparte cand apar primele probleme si o sa fim protejati si pe termen lung.
Stabilim ce suma vom avea în fondul pe termen scurt si încercam sa il prioritizam pe acesta, in timp ce in cel pe termen lung putem pune sume mai mici, dar constante
Specialistii spun ca ideal un fond de rezerva ar trebui sa aiba intre 3-5 salarii medii lunare, insa chiar daca nu avem nimic pus deoparte, e important sa nu ne descurajam, ci sa incepem de azi sa punem bani pentru acest fond. Sa nu uitam ca orice suma e importanta si cu cat incepem mai repede cu atat mai bine.


Distribuie articolul


ALTE ARTICOLE - Banchereza


Cum cumparam echilibrat?
Cum cumparam echilibrat?

Peste 90% din deciziile de achizitie pe care le luam sunt emotionale. In ultimele luni, unii dintre noi am renuntat la a mai cumpara lucruri de care nu avem nevoie si ne-am concentrat pe strictul necesar, in timp ce altii am cazut prada tentatiilor cumparaturilor online. Cum putem evita achizitiile din impuls?

4 Iunie 2020 | Banchereza

5 activitati de vacanta pentru a invata copiii despre bani
5 activitati de vacanta pentru a invata copiii despre bani

E important sa-i învatam pe copii si tineri cum sa-si gestioneze mai bine banii, iar faptul ca acum sunt în vacanta si au mai mult timp liber, e o oportunitate ca sa ii provocam sa invete cum sa aiba grija de banii lor si sa deprinda abilitati legate de educatia financiara.

2 Iunie 2020 | Banchereza

Aplica regula 20/50/30 pentru planificarea inteligenta a bugetului personal
Aplica regula 20/50/30 pentru planificarea inteligenta a bugetului personal

Planificarea financiara personala este un execitiu important si obligatoriu pentru ca doar asa întelegem de ce este bine sa economisim si ce putem face pentru a ne optimiza cheltuielile recurente.

15 Mai 2020 | Banchereza

Mai multe articole

Inapoi sus