Banchereza Un proiect sustinut de

Fondul de urgenta – cum incepem de azi sa ne pregatim pentru neprevazut?

Cu siguranta ca am auzit cu totii, de foarte multe ori, ca e nevoie sa avem un fond de urgenta, pentru situatii neprevazute. Unii dintre noi au, altii nu, dar cu siguranta ca noi toti am inteles în ultimele luni cat de necesar este sa avem un astfel de fond care sa ne protejeze în situatii neprevazute.

Ce sa facem incepand de astazi pentru a incepe sa ne constituim un astfel de fond?

Incepem inca de acum sa punem deoparte lunar o suma, oricare ar fi aceea. De multe ori, credem ca nu ne ajuta cu nimic sa punem 50 sau 100 lei pe luna deoparte, insa e important sa întelegem ca orice suma este buna si obiceiurile valoroase se construiesc in timp, cu pasi mici
Ne impartim fondul de urgenta in doua conturi/produse: unul care sa ne ajute în caz ca apar probleme pe termen scurt si altul care sa ramana pentru o perioada mai lunga de timp. Asa vom evita sa cheltuim tot ce am pus deoparte cand apar primele probleme si o sa fim protejati si pe termen lung.
Stabilim ce suma vom avea în fondul pe termen scurt si încercam sa il prioritizam pe acesta, in timp ce in cel pe termen lung putem pune sume mai mici, dar constante
Specialistii spun ca ideal un fond de rezerva ar trebui sa aiba intre 3-5 salarii medii lunare, insa chiar daca nu avem nimic pus deoparte, e important sa nu ne descurajam, ci sa incepem de azi sa punem bani pentru acest fond. Sa nu uitam ca orice suma e importanta si cu cat incepem mai repede cu atat mai bine.


Distribuie articolul


ALTE ARTICOLE - Banchereza


Scadenta,
Scadenta, "amanunt" esential al unui credit

In materie de imprumuturi, oricine isi doreste un credit pe care sa il ramburseze cat mai repede, platind o rata cat mai mica si cat mai previzibila.

13 Septembrie 2021 | Banchereza

Strategia de pensionare: Episodul 4. Pensia privata facultativa (Pilonul III)
Strategia de pensionare: Episodul 4. Pensia privata facultativa (Pilonul III)

Pensia privata facultativa, asa-numitul Pilon III, este una din cele mai potrivite solutii pentru completarea pensiei de stat, potrivit specialistilor BCR Pensii. Afla cum functioneaza acest pilon si ce avantaje ne ofera.

28 Iulie 2021 | Articol sponsorizat

6 sfaturi pentru o vacanta de vara reusita
6 sfaturi pentru o vacanta de vara reusita

E vara si toata lumea incepe sa se gandeasca la vacante. Daca anul trecut, prudenta si temerile ne-au retinut pe multi dintre noi de la planificarea unor concedii clasice peste hotare, acum lucrurile stau un pic diferit.

24 Iunie 2021 | Articol sponsorizat

Mindfulness financiar sau cum sa faci alegeri financiare constiente
Mindfulness financiar sau cum sa faci alegeri financiare constiente

Banii pot fi deopotriva o sursa de bucurie sau de stres. Stim asta cu totii si mai stim ca este foarte important modul in care ne raportam la acestia. De modul in care ne formam relatia cu banii pot depinde foarte multe lucruri ce tin de viata noastra, asa ca, ideal este ca relatia sa fie una buna si, mai ales, sanatoasa.

31 Martie 2021 | Banchereza

Mai multe articole

Inapoi sus