Banchereza Un proiect sustinut de

Fondul de urgenta – cum incepem de azi sa ne pregatim pentru neprevazut?

Cu siguranta ca am auzit cu totii, de foarte multe ori, ca e nevoie sa avem un fond de urgenta, pentru situatii neprevazute. Unii dintre noi au, altii nu, dar cu siguranta ca noi toti am inteles în ultimele luni cat de necesar este sa avem un astfel de fond care sa ne protejeze în situatii neprevazute.

Ce sa facem incepand de astazi pentru a incepe sa ne constituim un astfel de fond?

Incepem inca de acum sa punem deoparte lunar o suma, oricare ar fi aceea. De multe ori, credem ca nu ne ajuta cu nimic sa punem 50 sau 100 lei pe luna deoparte, insa e important sa întelegem ca orice suma este buna si obiceiurile valoroase se construiesc in timp, cu pasi mici
Ne impartim fondul de urgenta in doua conturi/produse: unul care sa ne ajute în caz ca apar probleme pe termen scurt si altul care sa ramana pentru o perioada mai lunga de timp. Asa vom evita sa cheltuim tot ce am pus deoparte cand apar primele probleme si o sa fim protejati si pe termen lung.
Stabilim ce suma vom avea în fondul pe termen scurt si încercam sa il prioritizam pe acesta, in timp ce in cel pe termen lung putem pune sume mai mici, dar constante
Specialistii spun ca ideal un fond de rezerva ar trebui sa aiba intre 3-5 salarii medii lunare, insa chiar daca nu avem nimic pus deoparte, e important sa nu ne descurajam, ci sa incepem de azi sa punem bani pentru acest fond. Sa nu uitam ca orice suma e importanta si cu cat incepem mai repede cu atat mai bine.


Distribuie articolul


ALTE ARTICOLE - Banchereza


Cum ne protejam in fata riscurilor, mai ales in noul context pandemic
Cum ne protejam in fata riscurilor, mai ales in noul context pandemic

Indiferent de cine esti, in ce domeniu lucrezi, ce pregatire sau salariu ai, nu poti evita anumite situatii de risc. Cei mai prevazatori, insa, pot lua toate masurile necesare pentru a le reduce si pentru ca impactul acestora sa fie unul cat mai mic.

13 August 2020 | Banchereza

Cum putem economisi. Studiu de caz al unei familii din Brasov
Cum putem economisi. Studiu de caz al unei familii din Brasov

Cu totii ne dorim ca la sfarsitul lunii sa ne mai ramana niste bani din salariu, pe care sa-i punem deoparte pentru mai tarziu, sau poate pentru vreo vacanta, sau poate pentru vreo investitie destul de mica incat sa nu necesite un credit, dar destul de mare incat sa ne dezechilibreze bugetul lunar.

7 August 2020 | Banchereza

Moment de cotitura provocat de pandemia de coronavirus: Oamenii vor sa urce piramida economisirii
Moment de cotitura provocat de pandemia de coronavirus: Oamenii vor sa urce piramida economisirii

Pandemia de coronavirus ne schimba nu numai prezentul, ci, cum apar deja semne, ne va influenta si viitorul. O criza atat de puternica, venita pe neanuntate, care a lovit atat de brusc, nu e ceva care sa treaca fara urmari. Un milion de oameni s-au trezit in somaj tehnic, sute de mii de familii cu venituri diminuate.

22 Iulie 2020 | Banchereza

Cum au gestionat trei cupluri banii, pe timp de pandemie
Cum au gestionat trei cupluri banii, pe timp de pandemie

Gestiunea banilor in cuplu poate presupune anumite provocari chiar si in vremuri normale, cu atat mai mult pe timp de pandemie. Schimbarile aparute in ultimele trei luni au avut efecte din multe puncte de vedere.

15 Iulie 2020 | Banchereza

Mai multe articole

Inapoi sus