Banchereza Un proiect sustinut de

Aplica regula 20/50/30 pentru planificarea inteligenta a bugetului personal

Planificarea financiara personala este un execitiu important si obligatoriu pentru ca doar asa întelegem de ce este bine sa economisim si ce putem face pentru a ne optimiza cheltuielile recurente.

In primul rand, chiar daca traim o perioada de incertitudine, este important sa ne pastram obiectivele financiare pe termen lung pentru ca odata ce provocarile cu care ne confruntam acum vor fi de domeniul trecutului, vom fi mai aproape cu cativa pasi de obiectivul nostru financiar.

In al doilea rand, este important sa fim atenti la modul in care ne impartim bugetul în urmatoarele luni si sa încercam sa folosim regula 20/50/30, care presupune trei pasi simpli

·         20% din veniturile noastre trebuie sa mearga spre un fond de economii
·         50% din venit reprezinta sursa de satisfacere a nevoilor precum: locuinta, cos zilnic de cumparaturi, utilitati, facturi, rate etc.
·         30% trebuie alocati satisfacerii dorintelor, chiar daca deocamdata nu putem pleca in vacante sau nu ne putem bucura de alte activitati, lucrurile se vor schimba si e bine sa avem pusi bani deoparte pentru micile dorinte. In plus, ne putem bucura de mici dorinte ca  un bilet de teatru la o piesa care ruleaza online, achizitia unui nou album de muzica sau a unor carti, haine sau comanda la un restaurant bun care face livrari acasa etc).

Daca ti se pare greu sa iti împarti bugetul personal astfel, nu te descuraja. Incepi cu pasi mici si încearca sa reduci cheltuielile inutile pentru a putea sa ai un buget echilibrat care sa-ti ofere stabilitate si linistea ca poti depasi situatiile mai dificile.


Distribuie articolul


ALTE ARTICOLE - Banchereza


Cum ne protejam in fata riscurilor, mai ales in noul context pandemic
Cum ne protejam in fata riscurilor, mai ales in noul context pandemic

Indiferent de cine esti, in ce domeniu lucrezi, ce pregatire sau salariu ai, nu poti evita anumite situatii de risc. Cei mai prevazatori, insa, pot lua toate masurile necesare pentru a le reduce si pentru ca impactul acestora sa fie unul cat mai mic.

13 August 2020 | Banchereza

Cum putem economisi. Studiu de caz al unei familii din Brasov
Cum putem economisi. Studiu de caz al unei familii din Brasov

Cu totii ne dorim ca la sfarsitul lunii sa ne mai ramana niste bani din salariu, pe care sa-i punem deoparte pentru mai tarziu, sau poate pentru vreo vacanta, sau poate pentru vreo investitie destul de mica incat sa nu necesite un credit, dar destul de mare incat sa ne dezechilibreze bugetul lunar.

7 August 2020 | Banchereza

Moment de cotitura provocat de pandemia de coronavirus: Oamenii vor sa urce piramida economisirii
Moment de cotitura provocat de pandemia de coronavirus: Oamenii vor sa urce piramida economisirii

Pandemia de coronavirus ne schimba nu numai prezentul, ci, cum apar deja semne, ne va influenta si viitorul. O criza atat de puternica, venita pe neanuntate, care a lovit atat de brusc, nu e ceva care sa treaca fara urmari. Un milion de oameni s-au trezit in somaj tehnic, sute de mii de familii cu venituri diminuate.

22 Iulie 2020 | Banchereza

Cum au gestionat trei cupluri banii, pe timp de pandemie
Cum au gestionat trei cupluri banii, pe timp de pandemie

Gestiunea banilor in cuplu poate presupune anumite provocari chiar si in vremuri normale, cu atat mai mult pe timp de pandemie. Schimbarile aparute in ultimele trei luni au avut efecte din multe puncte de vedere.

15 Iulie 2020 | Banchereza

Mai multe articole

Inapoi sus