Banchereza Un proiect sustinut de

Aplica regula 20/50/30 pentru planificarea inteligenta a bugetului personal

Planificarea financiara personala este un execitiu important si obligatoriu pentru ca doar asa întelegem de ce este bine sa economisim si ce putem face pentru a ne optimiza cheltuielile recurente.

In primul rand, chiar daca traim o perioada de incertitudine, este important sa ne pastram obiectivele financiare pe termen lung pentru ca odata ce provocarile cu care ne confruntam acum vor fi de domeniul trecutului, vom fi mai aproape cu cativa pasi de obiectivul nostru financiar.

In al doilea rand, este important sa fim atenti la modul in care ne impartim bugetul în urmatoarele luni si sa încercam sa folosim regula 20/50/30, care presupune trei pasi simpli

·         20% din veniturile noastre trebuie sa mearga spre un fond de economii
·         50% din venit reprezinta sursa de satisfacere a nevoilor precum: locuinta, cos zilnic de cumparaturi, utilitati, facturi, rate etc.
·         30% trebuie alocati satisfacerii dorintelor, chiar daca deocamdata nu putem pleca in vacante sau nu ne putem bucura de alte activitati, lucrurile se vor schimba si e bine sa avem pusi bani deoparte pentru micile dorinte. In plus, ne putem bucura de mici dorinte ca  un bilet de teatru la o piesa care ruleaza online, achizitia unui nou album de muzica sau a unor carti, haine sau comanda la un restaurant bun care face livrari acasa etc).

Daca ti se pare greu sa iti împarti bugetul personal astfel, nu te descuraja. Incepi cu pasi mici si încearca sa reduci cheltuielile inutile pentru a putea sa ai un buget echilibrat care sa-ti ofere stabilitate si linistea ca poti depasi situatiile mai dificile.


Distribuie articolul


ALTE ARTICOLE - Banchereza


Cum cumparam echilibrat?
Cum cumparam echilibrat?

Peste 90% din deciziile de achizitie pe care le luam sunt emotionale. In ultimele luni, unii dintre noi am renuntat la a mai cumpara lucruri de care nu avem nevoie si ne-am concentrat pe strictul necesar, in timp ce altii am cazut prada tentatiilor cumparaturilor online. Cum putem evita achizitiile din impuls?

4 Iunie 2020 | Banchereza

5 activitati de vacanta pentru a invata copiii despre bani
5 activitati de vacanta pentru a invata copiii despre bani

E important sa-i învatam pe copii si tineri cum sa-si gestioneze mai bine banii, iar faptul ca acum sunt în vacanta si au mai mult timp liber, e o oportunitate ca sa ii provocam sa invete cum sa aiba grija de banii lor si sa deprinda abilitati legate de educatia financiara.

2 Iunie 2020 | Banchereza

Fondul de urgenta – cum incepem de azi sa ne pregatim pentru neprevazut?
Fondul de urgenta – cum incepem de azi sa ne pregatim pentru neprevazut?

Cu siguranta ca am auzit cu totii, de foarte multe ori, ca e nevoie sa avem un fond de urgenta, pentru situatii neprevazute. Unii dintre noi au, altii nu, dar cu siguranta ca noi toti am inteles în ultimele luni cat de necesar este sa avem un astfel de fond care sa ne protejeze în situatii neprevazute.

18 Mai 2020 | Banchereza

Mai multe articole

Inapoi sus