top banner

Reguli noi pentru casele de schimb valutar

22 Aprilie 2015 | Autor: Conso

Cei care vor sa infiinteze o casa de schimb valutar vor fi obligati sa dea o declaratie pe propria raspundere ca nu au fost, in ultimii cinci ani, actionari semnificativi ai unei case de schimb care a functionat ilegal. De asemenea, proprietarii unei case de schimb care functioneaza fara autorizatie nu vor avea voie sa infiinteze alta cinci ani.
Prevederile sunt cuprinse intr-un proiect de Ordin al ministrului Finantelor Publice publicat pe site-ul institutiei, care modifica Ordinul de functionare a caselor de schimb valutar aflat in vigoare.
O alta modificare da dreptul Comisiei de autorizare a activitatilor de schimb valutar sa dispuna revocarea autorizatiei unei entitati si a tuturor codurilor statistice atribuite acesteia, in situatia in care aceasta este sanctionata prin revocarea/suspendarea codului statistic al unui  punct de schimb valutar, iar aceasta continua sa desfasoare activitate.
”Modificarile si completarile aduse Ordinului ministrului Finantelor publice nr. 664/2012 au in vedere imbunatatirea cadrului legal, urmare a constatarilor facute de Comisia de autorizare a activitatii de schimb valutar, astfel: a devenit o practica unitara pentru asociatii sau actionarii semnificativi, administratorii entitatilor sanctionate pentru nerespectarea legislatiei in domeniul schimbului valutar, sa infiinteze alte societati comerciale pentru care solicita autorizatie de schimb valutar/cod statistic, in vederea evitarii inchiderii punctului de schimb valutar urmare a sanctiunii primite”, se arata in Raportul de aprobare a Ordinului.
Alte modificari ale ordinului vizeaza eliminarea obligatiei contribuabilului de a solicita certificatul de atestare fiscala de la ANAF, necesar pentru  obtinerea autorizatiei de schimb valutar. Acesta va fi solicitat direct de catre Directia Generala Management al Domeniilor Reglementate Specific, din cadrul Ministerului Finantelor Publice. De asemenea, se elimina obligatia contribuabilului de a solicita cazierul fiscal, pentru ca informatiile cuprinse in cazier vor putea fi verificate de autoritatea de control direct in cazierul fiscal national gestionat de Ministerul Finantelor Publice.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta