Raliul leului nu a durat mult. Cursul se intoarce la 4,13 lei/euro

Leul a pierdut rapid castigurile acumulate in ultimele trei zile. Cotatiile s-au intors peste 4,12 lei pentru un euro iar tendinta ar putea sa se mentina in urmatoarea perioada.


Pe fondul unor evolutii regionale mixte, leul a pierdut aproximativ 200 puncte de baza pe parcursul zilei de luni iar cursul a inchis sedinta la 4,1090 lei pentru un euro. Tendinta de depreciere a persistat si marti, iar cotatiile au depasit 4,12 lei pentru un euro, moneda nationala inregistrand cea mai mare pierdere din regiune in fata euro.

Cursul oficial stabilit de BNR in sedinta de marti a fost de 4,1276 lei pentru un euro, cu peste 2 bani mai mare decat nivelul precedent.

“Avand in vedere usurinta cu care leul s-a depreciat, miscarea de corectie ar putea sa se extinda pe parcursul zilelor urmatoare”, au estimat analistii ING Bank.

In plus, avand in vedere deteriorarea perspectivei inflatiei si indiciile privind faptul ca BNR este confortabila cu aprecierea leului, acestia considera ca participantii la piata ar putea incepe sa cumpere moneda locala daca miscarea de depreciere persista.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus