Leul sta pe loc in ciuda tendintei regionale de apreciere

Moneda nationala s-a apreciat doar marginal in fata euro mentinandu-si astfel tendinta de stabilitate inregistrata in ultimele doua zile. Cursul BNR de marti este 4,1208 lei/euro.


Dupa ce a inregistrat o evolutie relativ statica in sedinta de ieri, leul s-a apreciat in aceasta dimineata depasind pragul de 4,12 lei/euro.

“Aceasta apreciere de 0,2% este mult mai modesta decat cea a monedelor regionale. Aceasta se datoreaza probabil scaderilor mai putin pronuntate inregistrate de leu in sesiunile precedente”, au apreciat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, cotatiile se mentin in intervalul 4,1225 – 4,1275 lei/euro, in timp ce zlotul polonez si forintul maghiar se apreciaza cu aproximativ 0,5%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus