Leul se apreciaza in fata euro, contrar tendintei regionale

Cotatiile interbancare au scazut sub pragul de 4,24 lei pentru un euro, iar moneda nationala a reusit sa inregistreze un usor castig, contrar tendintei de depreciere a valutelor regionale.


Leul a obtinut un avans de 0,15% in fata euro, in timp ce zlotul polonez inregistreaza in jurul pranzului pierderi de pana la 0,45% iar forintul maghiar se depreciaza cu aproape 0,40%.

Pe piata interbancara cotatiile au coborat chiar sub pragul de 4,24 lei pentru un euro in timp ce cursul BNR a fost stabilit la 4,2493 lei pentru un euro.

Si in sedinta anterioara traiectoria monedei nationale s-a dovedit destul de stabila iar piata a inchis la un curs de 4,2465 lei/euro.

“Pentru astazi ne asteptam tot la o evolutie statica deoarece actiunile europene nu au urmat performanta pozitiva inregistrata de cele asiatice si au inceput ziua aproape neschimbat”, au precizat analistii ING Bank in debutul sedintei de vineri.

In plus, atentia investitorilor se concentreaza asupra noutatilor de la intalnirea ministrilor de finante si a guvernatorilor bancilor centrale din tarile G20, programata sa inceapa astazi.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus