Leul prinde iar avant. Cursul coboara sub 4,10 lei/euro

Dupa 2 zile in care leul a pierdut jumatate din avansul castigat recent in fata euro, moneda nationala da iarasi semne de apreciere puternica. Cursul a revenit sub 4,10 lei/euro.


In sedinta de miercuri, euro s-a depreciat cu aproape 3 bani, iar Banca Nationala a publicat o cotatie oficiala de 4,0984 lei pentru un euro.

In jurul pranzului, leul consemna cea mai mare apreciere in raport cu euro, comparativ cu restul monedelor regionale. Leul se aprecia cu 0,6% in conditiile in care valutele tarilor vecine castigau cel mult 0,3% in fata euro.

Pe de alta pate, cotatiile euro–leu la casele de schimb ale bancilor valabile pentru cumparare se incadrau intre 4,0800 si 4,0250, in vreme ce la vanzare acestea porneau de la un minim de 4,1231 si ajungeau la un maxim de 4,1950.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus