top banner

Leul prinde iar avant. Cursul coboara sub 4,10 lei/euro

30 Martie 2011 | Autor: Conso

Dupa 2 zile in care leul a pierdut jumatate din avansul castigat recent in fata euro, moneda nationala da iarasi semne de apreciere puternica. Cursul a revenit sub 4,10 lei/euro.
In sedinta de miercuri, euro s-a depreciat cu aproape 3 bani, iar Banca Nationala a publicat o cotatie oficiala de 4,0984 lei pentru un euro.
In jurul pranzului, leul consemna cea mai mare apreciere in raport cu euro, comparativ cu restul monedelor regionale. Leul se aprecia cu 0,6% in conditiile in care valutele tarilor vecine castigau cel mult 0,3% in fata euro.
Pe de alta pate, cotatiile euro–leu la casele de schimb ale bancilor valabile pentru cumparare se incadrau intre 4,0800 si 4,0250, in vreme ce la vanzare acestea porneau de la un minim de 4,1231 si ajungeau la un maxim de 4,1950.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta