Leul castiga peste 2 bani la BNR in fata principalelor valute

Leul a castigat luni la BNR intre 2 si 3 bani fata de principalele valute internationale: euro, dolarul american si francul elvetian.


Cel mai mare avans pe care l-a consemnat moneda nationala a fost fata de francul elvetian. Noua paritate a fost fixata la 3,4246 lei pentru un franc.

Pe de alta parte, euro si dolarul s-au depreciat cu aproximativ 2 bani in raport cu leul. Prin urmare, un euro valoareaza 4,2217 lei la BNR, in vreme ce un dolar este cotat la 2,9073 lei.

“Leul ar putea beneficia astazi de optimismul investitorilor dupa ce ministrii de finante din zona euro au aprobat cea de-a cincea transa pentru Grecia. Moneda locala se tranzactioneaza in momentul de fata la 4,2270 lei/euro dar, deoarece participantii la piata din SUA lipsesc astazi pentru a sarbatori Ziua Independentei, castigurile suplimentare s-ar putea dovedi limitate”, precizau analistii ING Bank in prima parte a sedintei de tranzactionare.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus