Leul a schimbat macazul si a inceput saptamana depreciat

Moneda nationala nu a reusit sa isi pastreze terenul castigat vineri, in urma anuntului privind pachetul de masuri pentru Grecia. Cotatia oficiala a urcat la 4,2527 lei pentru un euro.


Pe de alta parte insa, leul inregistreaza cea mai mica pierdere in fata euro pe piata interbancara, respectiv 0,20%, in regiune. Zlotul polonez si forintul maghiar prezentau in jurul pranzului o depreciere de aproximativ 0,40%.

Totusi, o scadere mai puternica a leul s-a inregistrat in fata francului elvetian. Cursul oficial a urcat cu peste 10 bani si a fost fixat de BNR la 3,6764 lei pentru un franc.

Vineri, moneda nationala reusise sa castige teren important atat in fata euro cat si a francului dupa ce liderii zonei euro au anuntat ca au ajuns la un acord privind un pachet de masuri de ajutor financiar pentru Grecia.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus