Leul a pierdut doar o parte din avansul castigat ieri in fata euro

Cursul s-a intors marti peste pragul de 4,25 lei/euro dupa ce in sedinta anterioara moneda nationala reusise sa se aprecieze puternic iar cotatiile au inregistrat un minim al ultimelor 4 luni.


Leul s-a apreciat peste nivelul de 4,24 euro la inceputul zilei de luni dar mai tarziu a pierdut teren iar sedinta s-a incheiat la un curs de 4,26 lei pentru un euro.

Marti, moneda nationala nu a inregistrat o evolutie similara dar a reusit sa se mentina pe pozitii. Cotatia oficiala este de 4,2536 lei/euro iar pe piata interbancara se evidentiaza o usoara tendinta de apreciere.

Castigul inregistrat de leul vine in ciuda previziunilor analistilor, care estimau pierderi pe fondul evolutiei negative de pe principalele piete de capital.

Leul se arata insa mult mai dinamic fata de dolar iar cursul BNR a scazut marti pana la 3,1130 lei/dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus