ING: cursul ar putea scadea sub 4 lei pentru un euro

Analistii ING estimeaza pentru perioada urmatoare un nivel probabil al cursului cuprins in intervalul 4,00-4,05 lei pentru un euro. Totusi, nu este eliminata varianta scaderii sub acest prag.

“Ordinele de cumparare euro se vor mentine cel mai probabil intre 4 si 4,05 lei, deoarece viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a mentionat ca banca centrala ramane preocupata in legatura cu o posibila volatilitate in exces a leului. Totusi, avand in vedere ritmul alert de scadere a cursului, nu excludem un interval de variatie de 3,90-4,00 lei pentru un euro”, au precizat analistii ING Bank.


Daca pentru primele doua luni ale anului acestia estimau ca BNR ar fi cheltuit peste 1 miliard de euro din rezerva pentru sustinerea leului, in martie, aprecierea este pusa pe seama fundamentelor economica.

“Decizia de a urmari obtinerea unui leu mai puternic este cel mai probabil explicata de surpriza unei inflatii mai mari decat cea asteptata”, au precizat reprezentantii ING.

Simularile realizate au indicat ca o reducere a inflatiei in tinta propusa de BNR ar necesita aprecierea monedei nationale pana la un curs de 3,80 lei pentru un euro sau mai jos, fara o revenire ulterioara.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus