Increderea investitorilor duce cursul de referinta sub 4,25 lei/euro

Sedinta de miercuri a marcat a treia zi de apreciere pentru leu iar cotatia a coborat suv pragul de 4,25 lei/euro. Noul nivel reprezinta de altfel minimul ultimelor 2 saptamani.


Euro este cotat la BNR la un curs de 4,2488 lei, in scadere cu aproape 1 ban.

In cursul dupa-amiezii, cotatiile euro-leu se mentineau sub nivelul de referinta, scaderea cursului fiind de aproape 0,3% comparatie cu inchiderea precedenta.

“Evolutia monedei locale ar putea fi influentata de datele privind bunurile de folosinta indelungata din SUA pentru luna iulie ce sunt programate sa fie anuntate astazi mai tarziu”, au precizat analistii ING Bank.

Pe de alta parte, francul a coborat la 3,7210 lei, in conditiile in care la finele saptamanii trecute ajunsese sa valorize din nou aproape 3,77 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus