top banner

Incertitudinile din piata vor tine cursul in zona 4,3 lei/euro

07 Septembrie 2010 | Autor: Conso

Moneda nationala a intrat pe o panta de depreciere iar cursul se indreapta catre 4,30 lei/euro. Analistii nu vad o revenire in conditiile in care investitorii prezinta din nou o atitudine prudenta.
Sedinta de marti a debutat cu spargerea pragului de 4,29 lei pentru un euro pe piata interbancara iar cotatia oficiala a BNR a urcat la 4,2915 lei/euro.
“Astazi nu a fost o evolutie spectaculoasa. O tendinta usoara de depreciere s-a inregistrat in ultimele zile dar noi anticipam inca din vara ca in septembrie leul va pierde teren pe fondul unor turbulente politice”, a precizat pentru Conso.ro Ionut Dumitru, economist sef la Raiffeisen Bank.
Analistii Raiffeisen au fost chiar mai pesimisti si in analiza din vara au anticipat o cotatie de 4,4 lei pentru un euro.
Conform acestora, principalele motive pentru care leul a inceput sa se deprecieze din nou, dupa o perioada de relativa acalmie pe piata valutara are la baza turbulentele politice pe piata interna dar si evolutiile negative din pietele externe.
Cele mai ingrijoratoare vesti vin de peste ocean, unde sunt voci care considera ca economia SUA va intra din nou in recesiune, cu impact si asupra zonei euro.
In consecinta, investitorii au inceput sa prezinte din nou o aversiune mai pronuntata la risc, fapt ce afecteaza si leul.
“Nu cred ca vom ajunge la 4,4 lei/euro insa deprecierea va continua", considera Dumitru, care estimeaza pentru finalul anului un curs de 4,3 lei/euro.
In plus, pe langa incertitudinile din piata si turbulentele politice interne leul pare sa sufere si prin prisma lipsei interventiei BNR in piata.
“August este a treia luna consecutiva in care evolutia rezervelor poate indica interventii neglijabile pe piata valutara, cel putin pe baza neta. Aceasta idee este sustinuta si de intrarile si iesirile reduse din luna anterioara, cele mai mici in ultimii doi ani”, au precizat si analistii ING Bank.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta