top banner

Guvernul nu renunta la adoptarea euro in 2015

29 Aprilie 2011 | Autor: Conso

Dupa consultarea guvernatorului BNR si a presedintelui Traian Basescu, guvernul a decis sa nu amane adoptarea euro. In consecinta, se mentine ca tinta data de 1 ianuarie 2015.
Programul de Convergenta a fost adoptat de catre guvern iar tinta adoptarii monedei unice de catre Romania a fost mentinuta.
“Nu avem niciun fel de motiv ca astazi sa renuntam la acest obiectiv. Romania si-a indeplinit si isi indeplineste prin masurile pe care le-a luat si le ia, conditiile in vederea aderarii la euro in 2015”, a precizat premierul Emil Boc.
De asemenea, in cadrul sedintei de guvern s-a decis infiintarea unui comitet interministerial pentru trecerea la euro, condus de primul ministru, iar in functia de vicepresedinte a fost ales Mugur Isarescu, guvernatorul BNR. Membrii comitetului vor include si reprezentanti ai diverselor ministere si autoritati implicate in aderarea la zona euro.
Comitetul are ca misiune monitorizarea indeplinirii obligatiilor astfel incat Romania sa fie pregatita in 2015 pentru adoptarea euro.
“Romania, prin ceea ce a facut pana acum, si-a creat terenul necesar, si-a pregatit terenul aferent intrarii in zona euro, cu conditia sa nu faca pasi inapoi in anii care urmeaza pentru ca acest obiectiv sa fie indeplinit”, a mentionat premierul.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta