Guvernul nu renunta la adoptarea euro in 2015

Dupa consultarea guvernatorului BNR si a presedintelui Traian Basescu, guvernul a decis sa nu amane adoptarea euro. In consecinta, se mentine ca tinta data de 1 ianuarie 2015.


Programul de Convergenta a fost adoptat de catre guvern iar tinta adoptarii monedei unice de catre Romania a fost mentinuta.

“Nu avem niciun fel de motiv ca astazi sa renuntam la acest obiectiv. Romania si-a indeplinit si isi indeplineste prin masurile pe care le-a luat si le ia, conditiile in vederea aderarii la euro in 2015”, a precizat premierul Emil Boc.

De asemenea, in cadrul sedintei de guvern s-a decis infiintarea unui comitet interministerial pentru trecerea la euro, condus de primul ministru, iar in functia de vicepresedinte a fost ales Mugur Isarescu, guvernatorul BNR. Membrii comitetului vor include si reprezentanti ai diverselor ministere si autoritati implicate in aderarea la zona euro.

Comitetul are ca misiune monitorizarea indeplinirii obligatiilor astfel incat Romania sa fie pregatita in 2015 pentru adoptarea euro.

“Romania, prin ceea ce a facut pana acum, si-a creat terenul necesar, si-a pregatit terenul aferent intrarii in zona euro, cu conditia sa nu faca pasi inapoi in anii care urmeaza pentru ca acest obiectiv sa fie indeplinit”, a mentionat premierul.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus