Francul a scazut sub 3,5 lei, pentru prima data in ultimele doua luni

Cursul franc-leu a scazut joi sub 3,5 lei, pentru prima data in ultimele 2 luni. Cursul anuntat de BNR a fost de 3,4961 lei pentru un franc.


Aceasta este cea de a treia zi consecutiva de scadere a cursului de referinta franc-leu, dupa ce Banca Centrala a Elvetiei (SNB) a declarat la inceputul saptamanii ca nu va mai permite o intarire excesiva a francului fata de euro, pragul minim fiind de 1,2 pentru raportul EUR/CHF.

Pe de alta parte, euro a mai recuperat o parte din terenul pierdut in sedinta precedenta in fata leului, astfel ca noul curs de referinta anuntat este de 4,2457 lei pentru un euro.

Pe piata interbancara, cotatiile euro-leu se situeaza peste nivelul de referinta, in conditiile in care valoarea de inchidere anterioara fusese de 4,239 lei pentru un euro. In ultimele 3 luni, perechea valutara a inregistrat o volatilitate sporita, osciland intr-un interval destul de mare, respectiv 4,17 – 4,29 lei/euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus