Euro: Tendinta de crestere se reia, dar mai lent

Cursul euro-leu si-a reluat cresterea la BNR, ramanand insa la aproape 2 bani sub maximul istoric inregistrat in urma cu 2 zile. Cursul a revenit peste pragul de 4,62 lei pentru un euro.


Dupa publicarea nivelului de referinta de 4,62005 lei pentru un euro, cotatiile valutare interbancare se situau intre 4,619 si 4,625 lei pe euro, in scadere usoara fata de valoarea de inchidere afisata in sesiunea precedenta.


Monedele regionale au reusit insa o apreciere puternica fata de euro, castigand chiar si 1% in raport cu moneda unica europeana, asa cum se observa in cazul forintului maghiar.

Presiunea asupra leului s-a acutizat in ultima luna, odata cu declansarea conflictelor politice. De la inceputul lunii, leul a marcat o pierdere de 3,8% fata de euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus