top banner

Euro sare de 4,41 lei iar prognozele indica volatilitate pe piata valutara in viitorul apropiat

07 Februarie 2013 | Autor: Conso

Leul a pierdut intr-o singura zi tot castigul acumulat in ultima luna in fata euro. Cursul oficial a urcat cu peste 2,5 bani si a depasit pragul de 4,41 lei/euro.
Nivelul anuntat de BNR in sedinta de joi este de 4,4106 lei pentru un euro, cu 2,54 bani peste valoarea anterioara. Acesta este de altfel si cea mai mare valoarea inregistrata in ultima luna.
Pe piata interbancara cotatiile s-au stabilizat in intervalul 4.4080-4,4130 lei pentru un euro, deprecierea leului fiind decuplata de evolutia celorlalte valute regionale.
La casele de schimb valutar ale bancilor cursul maxim de vanzare este de 4,3850 lei pentru un euro, in timp ce cursul de cumparare incepe de la un minim de 4,4200 lei pentru un euro.
Atat aprecierea de la inceputul anului cat si deprecierea din prezent a leului au fost puse de analisti pe seama fluxurilor de capital ale strainilor interesati de activele locale. Pentru 2013 se estimeaza insa ca aceste fluxuri vor fi instabile si vor genera volatilitate pe piata valutara.
“Pe fondul incertitudinilor privind perspectivele zonei euro, intrari substantiale de capitaluri, inclusiv de fluxuri in cautare de castiguri temporare de randament, inerent instabile, ar amplifica volatilitatea cursului de schimb al monedei nationale si ar impiedica ajustarea ordonata a dezechilibrelor macroeconomice”, se precizeaza in raportul asupra inflatiei prezentat astazi de BNR.
Si francul elvetian a urcat cu aproape 3 bani la BNR, pana la 3,5793 lei, in timp ce s-a majorat cu doar 1 ban, pana la 3,2493 lei la cursul oficial.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta