Euro s-ar putea mentine aproape de 4,3 lei in lunile urmatoare

Cursul euro se va situa aproape de pragul de 4,3 lei pe euro in perioada urmatoare, apreciaza economistului-sef al BCR. Pentru finele anului, prognoza este de 4,28 lei/euro.


“Leul ar trebui sa fie mai tare si sa il vedem spre un nivel de 4,1 in raport cu euro, insa contextul international il impinge mai aproape de 4,3. Nu neaparat din cauza unor probleme macroeconomice din Romania, ci din cauza turbulentelor si neincrederii de pe plan international”, a declarat economistul-sef al BCR, Lucian Anghel, cu ocazia unui seminar organizat de banca.

Pentru anul viitor, cursul este vazut in medie la 4,21 lei/euro, pe masura ce pietele internationale se mai calmeaza.

“Intervalul de 4,1-4,3 lei pentru un euro este un unul neutru pentru economia romaneasca si este posibil sa se mentina”, afirma Anghel.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus