top banner

Euro revine peste 4,26 lei la BNR

10 Ianuarie 2011 | Autor: Conso

Euro a revenit in prima zi a saptamanii peste 4,26 lei la BNR, dupa ce in ultima sedinta a saptamanii trecute coborase sub acest prag. Noua cotatie valabila este de 4,2643 lei pentru un euro.
Evolutia negativa a actiunilor asiatice si majorarea diferentei dintre randamentele cerute pentru titlurile de stat emise de Portugalia si cele emise de Germania au creat un sentiment nefavorabil din partea investitorilor la nivel global, care nu favorizeaza activele cu un risc mai ridicat precum leul.
“Avand insa in vedere evenimentele pozitive de pe plan local, tendinta ar putea fi una de apreciere”, se precizeaza intr-un raport ING Bank.
Cotatiile interbancare se mentineau in jurul pranzului in proximitatea valorii de inchidere de vineri, osciland in intervalul 4,2590 – 4,2690 lei pe euro. Pe de alta parte, valutele regionale afisau pierderi accentuate in fata euro, de pana la 0,9%, cum este cazul forintului.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta