Euro revine peste 4,26 lei la BNR

Euro a revenit in prima zi a saptamanii peste 4,26 lei la BNR, dupa ce in ultima sedinta a saptamanii trecute coborase sub acest prag. Noua cotatie valabila este de 4,2643 lei pentru un euro.


Evolutia negativa a actiunilor asiatice si majorarea diferentei dintre randamentele cerute pentru titlurile de stat emise de Portugalia si cele emise de Germania au creat un sentiment nefavorabil din partea investitorilor la nivel global, care nu favorizeaza activele cu un risc mai ridicat precum leul.

“Avand insa in vedere evenimentele pozitive de pe plan local, tendinta ar putea fi una de apreciere”, se precizeaza intr-un raport ING Bank.

Cotatiile interbancare se mentineau in jurul pranzului in proximitatea valorii de inchidere de vineri, osciland in intervalul 4,2590 – 4,2690 lei pe euro. Pe de alta parte, valutele regionale afisau pierderi accentuate in fata euro, de pana la 0,9%, cum este cazul forintului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus