Euro ramane la 4,35 lei dupa o tendinta de depreciere pe parcursul noptii

Leul a reusit sa recastige o parte din pierderile suferite pe parcursul noptii, cand cotatiile au urcat la peste 4,36 lei pentru un euro. Cursul oficial ramane insa peste 4,35 lei pentru un euro.


Evolutia de ieri a leului a parut decuplata de cea a monedelor regionale, tendinta acestuia fiind una de depreciere. Minimul zilei a fost 4,3610 lei/euro, dar moneda nationala a inchis ziua usor mai apreciat la 4,3565 lei/euro.

“Castigurile inregistrate pe principalele piete de capital indica astazi o tendinta de apreciere pentru leu”, au precizat in debutul zilei analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, in jurul amiezii, un euro se tranzactioneaza in intervalul 4,3510-4,3560 lei. Cursul oficial a fost stablit la 4,3533 lei pentru un euro in ultima sedinta a saptamanii. Tendinta de apreciere a leului este insa mai redusa decat cea a valutelor regionale.

Francul elvetian ramane la 3,6039 lei in timp ce dolarul american se ieftineste pana la 3,3100 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus