Euro pierde peste 2 bani la cursul oficial

Leul a reusit sa se aprecieze puternic pe fondul unor volume ridicate tranzactionate pe piata incepand de ieri. Analistii pun aceasta evolutie pe seama interventiilor BNR.


Dupa mai multe sedinte cu volume reduse si miscari relativ apatice ale monedei nationale, leul a cunoscut un salt de peste 2 bani dintr-o singura miscare.

La finalul sedintei trecute cotatiile valutare se mentineau in jurul valorii de 4,52 lei pentru un euro, pentru ca in sedinta de joi, nivelul acestora sa coboare in intervalul 4,5030-4,5090 lei pentru un euro. In acest timp, restul valutelor regionale inregistreaza pierderi.

Cursul anuntat de BNR in sedinta de joi este de 4,5075 lei pentru un euro.

“Credem ca recenta intarire a leului poate fi legata de potentiale vanzari de valuta ale bancii centrale care ar putea incerca sa sterilizeze lichiditatea in moneda locala creata de ministerul finantelor”, au precizat analistii ING Bank.

Acestia nu considera insa ca euro ar putea sa scada sub 4,50 lei in viitorul apropiat.

Leul a inregistrat castiguri si in fata francului elvetian, care a scazut la 3,7269 lei la BNR, si in fata dolarului american care a coborat la 3,4522 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus