Euro a urcat la 4,35 lei la cursul oficial

Cotatia anuntata de BNR in sedinta de marti este de 4,3529 lei pentru un euro, cu 2 bani peste cea anterioara. Motivele tin de deteriorarea perspectivelor privind economia europeana.


Franta a primit un avertisment de la agentia Moody’s privind o posibila scadere a perspectivei de la “stabil” la “negativ”, ca urmare a scaderii fortei financiare a guvernului.

De asemenea, oficialii germani au redus asteptarile privind rezolvarea crizei datoriilor suverane la urmatoarea intalnire a oficialilor europeni.

Cu toate acestea, analistii nu sunt la fel de pesimisti ca in alte ocazii si vad o posibila salvare venind din partea BNR.

“Atat timp cand ritmul de depreciere al leului ramane scazut (leul s-a depreciat cu 0,1% ieri, in timp ce zlotul polonez si forintul maghiar au pierdut 1,3% si respectiv 1,5%) credem ca BNR ar putea sa nu intervina pentru a sprijini leul”, precizeaza reprezentantii ING Bank.

Pe piata interbancara leul pare totusi sa piarda din terenul castigat in sedinta anterioara si se depreciaza cu 0,30%, comparativ cu valutele regionale care inregistreaza fie pierderi de cel mult 0,20% fie usoare aprecieri in fara euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus