Euro a scazut cu 2 bani la BNR in ultima saptamana

Cursul euro-leu a coborat in ultima saptamana cu peste 2 bani la BNR. Fata de franc, leul s-a apreciat chiar mai mult, cotatia oficiala fiind cu peste 6 bani mai mica decat saptamana trecuta.


Ultimul nivel fixat de Banca Centrala pentru perechea euro-leu este de 4,2449 lei/ euro.

Cotatiile interbancare pentru euro se situau vineri la amiaza in jurul nivelului de referinta, in urma unei scaderi de 0,20% fata de valoarea aferenta inchiderii precedente.

Cu toate ca spre finele sedintei de tranzactionare este programat discursul lui Ben Bernanke, presedintele Federal Reserve (FED) care este asteptat sa anunte noi masuri de stimulare a economiei americane, analistii ING Bank nu cred ca acesta are un impact notabil asupra evolutiei leul.

O evolutie similara se intalneste si la valutele tarilor vecine, acestea apreciindu-se vineri cu pana la 0,25% in raport cu moneda unica europeana.

Pe de alta parte, francul a coborat la cel mai mic nivel al lunii august, nivelul de referinta fiind stabilit la 3,7049 lei pentru un franc.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus