top banner

Erste Bank considera ca francul elvetian va ramane puternic

22 Aprilie 2011 | Autor: Conso

Analistii de la Erste Bank considera ca francul elvetian se va mentine apreciat in cursul acestui an. Punctele sale forte sunt inflatia scazuta si datoria publica sustenabila din Elvetia.
Evolutia cursului euro-franc din ultima perioada au fost atribuit de catre analistii Erste Bank, in principal, modului in care investitorii au perceput situatia datoriei publice.
Elvetia are o datorie publica de numai 40% din PIB, ceea ce confera mai multa siguranta francului. Problemele cu datoria publica aparute in unele state membre din UE au slabit increderea investitorilor in euro, care s-a depreciat atat fata de franc cat si fata de dolar.
In perioada urmatoare, analistii Erste Bank considera ca francul va beneficia de statutul de moneda de refugiu, estimand ca valoarea de echilibru pentru cursul EUR/CHF este 1,28. In prezent, euro este cotat putin sub pragul de 1,30 franci.
In schimb, noi episoade de criza a datoriei publice, de genul celor din Grecia sau Irlanda, ar putea slabi euro la mai putin de 1,28 franci.
Evolutia cursului euro-franc joaca un rol important in modul in care leul este evaluat fata de franc. O mare departe din crestere cursului EUR/RON a fost cauzata de aprecierea francului fata de moneda unica. Daca in 2007, cu 1,65 franci se putea cumpara un euro, acum este nevoie de doar 1,3 franci pentru a cumpara un euro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta